SON DAKİKA
SON DEPREMLER

5 Camide Hatimle Teravih

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:24:18
5 Camide Hatimle Teravih
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya Müftüsü Hacı Yusuf Gül, bu yıl fıtır miktarının 8.5 TL olarak belirlendiğini ifade ederek, Ramazan’da 5 camide teravih namazının hatimle kılınacağını bildirdi. 
 
Ramazan ayının başlayacak olması nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada bilgi veren Müftü Hacı Yusuf Gül, 19 Temmuz Perşembe günü ilk teravih namazının kılınacağını, 20 Temmuz Cuma günü de oruçlu olunacağını hatırlattı. Gül, "Ramazan ayının dini ve sosyal hayatımızda müstesna bir yeri ve önemi vardır. Bu ay, oruç gibi pek çok hikmetlerle dolu bir ibadetin yerine getirildiğini anlamak ve getirdiği evrensel mesajı hayatımıza yansıtmak üzere Kur'an-ı Kerim'in daha dikkatlice okunduğu, insani ve ahlaki erdemlerin daha güçlü şekilde hayata yansıdığı, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın, sevgi ve nimetleri paylaşmanın zirveye çıktığı eşsiz bir zaman dilimidir" dedi.
 
Geçmişten günümüze İslam dünyasının, oruç ibadeti ve oruç ayı olan Ramazan-ı Şerif'e layık olduğu önemi atfetme çaba ve gayreti içinde olduğunu belirten Müftü Gül, şöyle devam etti:
 
"Ramazan ayı ve bu ay tutulan oruç ibadetinin dini ve kültürel hayatımıza bıraktığı izler yüzyıllardır varlığını sürdüregelmiştir. Yüce Rabbimize sayısız şükürler olsun ki, aziz milletimiz Ramazan ayının heyecanını asırlardan beri devam ettirmekte ve bu mübarek ay için haftalar öncesinden hazırlıklar yapmaktadır." 
 
Ramazan ayının Kur'an ayı olduğunu kaydeden Gül, bu nedenle bütün bir sene Kur'an'dan uzak kalmış olanların bile ciddi bir susamışlık içinde, kendilerini o nur ve huzur ikliminde bulup Kur'an'a yöneldiklerini ifade etti. Gül, "Ramazan ayı, Allah'a olan kulluk şuurunu derinden hissettiğimiz, milli birlik ve beraberliğimizin zirveye çıktığı bir aydır. Malatya Müftülüğü olarak, baştan sona bir feyiz, rahmet, mağfiret, bolluk ve bereket mevsimi olan bu günleri halkımızın en iyi şekilde değerlendirebilmesine yardımcı olmak amacıyla, gerekli bütün hazırlıkları yapmış ve gereken tedbirleri almış bulunmaktayız. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu'nca 2012 yılı için en düşük sadaka-i fıtır miktarı 8.50 TL (Sekiz Lira 50 kuruş) olarak tespit edilmiştir" bilgisini aktardı.
 
Belirlenen bu miktarın asgari miktar olduğunu, sadaka-i fıtırda verilecek meblağ konusunda üst sınır olmadığını belirten Gül, ideal olanın herkesin kendi hayat standartlarına göre asgari günlük gıda harcamalarına denk düşecek bir meblağı vermesi olduğunu kaydetti. Gül, söz konusu meblağın nakdi olarak verilebileceği gibi ayni olarak da verilebileceğini ekledi. 
 
Müftü Gül, on bir ayın sultanı olarak adlandırılan bu kutsal aya her Müslümanın iyi bir hazırlık yaparak girmesi gerektiğini vurgulayarak, bu hazırlıkları şöyle özetledi:
 
"Her şeyden evvel Ramazan ayına gönlümüz ve ruhumuzla, samimi istek ve arzularımızla girmeli, sözlü ve fiili her türlü kötü alışkanlıklarımızdan vazgeçmeli, bütün günahlarımıza aynı samimiyetle tövbe etmeliyiz. Bu ayı en mükemmel bir biçimde ihya etmeye, Kur'an okuma, mukabele dinleme, fakirlere iftar verme, Ramazana özgü ibadetleri yerine getirmenin azim ve niyeti içinde olmalıyız."
 
"Hane halkına, eş ve çocuklara karşı daha hoşgörülü ve müsamahakar, şefkat ve merhametli davranmalıyız" diyen Gül, daha sonra şunları belirtti:
 
"Sahur ve iftar sofralarımızı israftan uzak kalarak zenginleştirmeli, mümkün mertebe iftar sofralarımızda fakir ve yoksul kardeşlerimize yer vermeli, emrimiz altında çalışan insanlar varsa, onlara biraz daha hoşgörülü olmalı, işlerini hafifletmeli, dargın ve kırgın olduğumuz kimseler varsa onlarla barışmalı ve Ramazan ayına hiç kimseye dargın ve kırgın olmadan girmeli, Teravih namazlarının özellikle hatimle kılındığı camilere devam ederek, Allah'ın evlerini varlığımızla süslemeliyiz."
 
Gül, bu yıl Malatya Merkez'de hatimle Teravih namazı kılınacak camileri de bildirerek, açıklamasını şöyle tamamladı:
 
"Yeni Camii, Çöşnük Eyüp Sultan Camii, Ahmediye Camii, Başharık Miraç Camii ve İbrahim Perk Camii. Bütün camilerimizde sabah namazından önce sahur mukabelesi okunacaktır. Ayrıca, kadınlara yönelik Kur'an kursu öğreticilerimiz tarafından; Ahmediye Camii, Hacı Mustafa Saruhan Camii, Tekbir Camii ve Çöşnük Eyüp Sultan Camii'nde ezbere mukabele okunacaktır. Bu mukabeleler Ramazan'ın ilk günü başlayacak, Cuma günleri saat 10.00'da diğer günlerde ise saat 11.00'de okunacaktır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız