SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"5 Dakikada Sonuç Alınıyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:35:06
A- A+ PAYLAŞ
 
Kayısı Araştırma İstasyon Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Fırat Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen “Kayısıda Kükürt Dioksit Analizinin Cihaz Yöntemi ile Yapılması Projesi” sonuçlandı.
 
Kayısı Araştırma İstasyonu Müdürü Yaşar Zengin’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen proje kapanış toplantısına Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Ramazan Aytekin, Ticaret Borsası Genel Sekreteri Abdulvahap Bulgurlu, Fırat Kalkınma Ajansından Uzman Taner Önal ile davetliler katıldılar.
 
Kayısı Araştırma İstasyonu Müdürü Yaşar Zengin, “Araştırma laboratuvarımız; kuru kayısı da kükürt dioksit analizi ile ilgili sorunların çözümünde önemli rol üstlenmiştir. Bu amaçla en son teknoloji ile hızlı, doğru ve güvenilir analizler yapmak, sektörün ihtiyaçlarına cevap verebilmek adına projeler üretmekte ve çalışmalar yapmaktayız. Daha önceden kullandığımız Monier-Williams metoduna göre bir analiz süresi yaklaşık 150 dakika sürmekte iken kurumumuz personeli Ziraat Mühendisi Mustafa Kaplan’ın koordinatörlüğünde gerçekleştirilen bu proje ile 5 dakika gibi kısa bir sürede doğru ve güvenilir analiz sonuçları elde edilmektedir. Müşteri ısmarlanan çayı içene kadar taleplerine bekletilmeden kısa bir sürede cevap verilmiş olacaktır. Cihaz İle yapılacak analizlerde gerek zamandan, gerekse enerjiden tasarruf edilecektir” dedi.
 
Fırat Kalkınma Ajansı Uzmanı Önal ise, “Malatya’da kayısı işletmeleri zaman zaman fazla kükürt dioksitten dolayı para cezaları ödemek zorunda kalmaktadırlar. Bu sorunların çözümü için Kayısı Araştırma İstasyonunun sunmuş olduğu bu projeye tam destek verdik. Alınan cihaz ile kükürt dioksit analizi yapılarak bu sorunların çözümüne katkı sağladığımız için mutluyuz. 2013 yılında Doğrudan Faaliyet Destek Programı kapsamında desteklerimize devam edeceğiz” ifadelerini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız