SON DAKİKA
SON DEPREMLER

5 Defa Açıldı .. Yine Kapandı

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:35:30
5 Defa Açıldı .. Yine Kapandı
A- A+ PAYLAŞ
Yoğun kar yağışı dolayısı ile kapanan köy yollarının, ekipler tarafından açılmasına rağmen, olumsuz hava koşulları nedeni ile yeniden kapandığı bildiriliyor. 
 
Malatya İl Özel İdaresi tarafından yapılan açıklamada, Fethiye-Kurşunlu arasındaki yolun beş defa açılmasına rağmen tekrar kapandığı belirtildi. İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata'nın bu yerdeki yol açma çalışmalarını incelemek için bölgeye gittiği öğrenildi. 
 
YAKIT SARFİYATI ARTTI
 
Karla mücadele eden araçların saatte ortalama 40 ile 50 litre arasında mazot harcadığının vurgulandığı açıklamada, bu miktarın geçen yılki çalışmalardan harcanan miktardan fazla olduğu belirtildi. 
 
"FEDAKÂRCA ÇALIŞIYORLAR"
 
Yol açma çalışmalarını yerinde inceleyen İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, ’’Kurşunlu Fetiye arası 35 km’lik yolda devamlı yağan kar ve tipi yüzünden kapanan yol beş defa açılmıştır. Burada bulunan araçlarımız saatte 50 litre mazot tüketen bir çalışma yapıyorlar. Ekipler fedakarca bir çalışma sağlayarak yolların açılmasını sağlıyorlar. Geçenlerde Malatya’da vefat eden iki kişinin cenazesi Kurşunlu’ya getirilemedi. Yol açma çalışmaları tüm çalışmalara rağmen uzun sürdü cenazeler Malatya’da defnedildi. Yogun bir kar yağışı nedeniyle sürekli bu yol kapanıyor. Geçenlerdede hastalanan 9 yaşında bir çocuğumuzu, ekiplerimiz gece çalışıp yolları açarak Malatya’ya gelmesini sağladılar. Yağan kar nedeni ile bu yol tekrar kapanmış. Genel sekreterimizle burada yapılan çalışmaları incelemek için geldik." ifadelerini kullandı.
 
"ÇALIŞMALARIMIZ DEVA EDİYOR"
 
Çalışmaları değerlendiren İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili İrfan Kaya ise "İl Özel idaresi olarak karla mücadele çalışmalarımız devam ediyor. Ancak sürekli yağan kar ve tipi yüzünden açılan yollar tekrar kapanmaktadır. Şuan Kurşunlu yolu üzerindeyiz bu yol beşinci kez açıldı kapandı. Bu ilçemizde geçen hafta iki cenaze vardı. Malatya’dan getiremedik,9 yaşında bir hastamızı ekiplerin açtığı yoldan 112 acil  servis ambulansı ile Malatya’ya ulaştırdık. Bu yolda çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah karla mücadele çalışmalarımız kazasız, belası atlatırız. Özellikle kar yağışının yoğun olduğu Pütürge, Arapgir, Hekimhan ağırlıkta diğer ilçelerimizde de kapalı köy yollarımız var. Burada halkımızdan sabır bekliyoruz. Sağ olsunlar Milletvekillerimiz, Valimiz, Meclis başkanımız, Meclis üyelerimiz ilgileniyorlar. Bizde elimizdeki tüm imkânları seferber etmiş durumdayız. " diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız