SON DAKİKA
SON DEPREMLER

5 Gün Sonra, O da.!

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:43:18
5 Gün Sonra, O da.!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi, uzun yıllar Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün uygulama alanı olarak kullanılan, kısaca fidanlık olarak tanımlanan ve Malatya’nın merkezi noktalarından birinde yerleşen son derece değerli bir araziyi satışa çıkarıyor. 

Hem de imar planında ‘Akaryakıt - LPG istasyonu ve ticaret alanı’ olarak cins değişikliği yapıldıktan sonra. 

Fakat bu arazinin satışına ilişkin olarak kamuoyu yeterince bilgilendirilmiyor. 

Bakanlıklar nezdinde ‘bize şu araziyi verin, bu araziyi devredin’ yakarmaları ile kapı kapı dolaşan Malatya Belediyesi’nin, şehrin gelişmekte olan bölgesindeki son derece değerli gayri menkulünü neden satar, bu ayrı bir tartışma konusu.

Ahmet Çakır'ın görev döneminin sonuna yaklaşılıyor ve acilen sıcak paraya ihtiyaç var,  bunu anlıyoruz. 

Ama, arazinin satış ihalesine mümkün olduğu kadar fazla alıcının katılmasını sağlayıp, rekabet koşullarını belediye lehine geliştirmek gerekmez mi bu durumda? 

Bunun için ihaleye ilişkin olarak kamuoyu yeterince bilgilendirilmeli, ihaleye katılacaklar için makul bir hazırlık süresine olanak tanınmalıydı. 

Malatya Belediyesi böyle yapmadı.  

Kamuya ait böylesine değerli ve bütünüyle bir rant alanı olarak kurgulanan bu arazinin satışı için sadece 13 Mayıs Resmi Gazete’de ilan yayınlanıyor. 

Başka bir bilgilendirme yapılmıyor. Mesela 4.763,16 m2 ve 3 milyon 800 bin muhammen bedelli böylesine değerli bir taşınmazın satışı için basit bir basın bülteni bile yayınlanmıyor. 

Ta ki, taşınmazın satışına ilişkin haberin malatyahaber.com’da yayınlanmasından sonraya kadar.

Malatyahaber.com muhabiri, 16 Mayıs Perşembe’yi 17 Mayıs Cuma’ya bağlayan gece yarısı Resmi Gazete ve arşivini incelerken, Malatya Belediyesi’nin 13 Mayıs Pazartesi günü burada yayınlanmış olan arsa satış ilanını fark ediyor.

Ve “Belediyeden Trilyonluk Satış” başlığı ile verdiğimiz haber düzenlenerek 16 Mayıs Perşembe’yi 17 Mayıs Cuma’ya bağlayan gece yarısından sonra yayına giriyor. 

Malatya Belediyesi ise 17 Mayıs Cuma günü sabahın 09.00 olmadan alel acele bir basın bülteni hazırlayarak, trilyonluk ihaleye birkaç gün kala, ihaleye ilişkin haberimizdeki bilgileri tekrar ederek yerel medyaya servis ediyor. 

Tek farkla, satışa çıkarılan arazinin Malatya Belediyesi’nin Park ve Bahçeler Müdürlüğü uygulama alanı olduğunu ve bulunduğu konumun rant ekonomisi için yeterince cazibe içerdiği vurgulanıyor. 

Yani, Resmi Gazete’deki ilandan neredeyse 5 gün sonra, o da, malatyahaber.com’un ihaleye ilişkin haberinin zorlaması ile bir basın bülteni yayınlanıyor. 

Belediyeye, kamuya, yani Malatya halkına ait bu kadar değerli bir arazinin ihalesinde esirgenen şeffaflık acaba neyi perdelemeyi ya da örtmeyi hedefliyor?

Sorgulanmaya değer bir durum var karşımızda.

BİZİM HABERİMİZ..

malatyahaber.com'un, 16 Mayıs Perşembe'yi 17 Mayıs Cuma'ya bağlayan gece yarısından sonra 03.57'de "Belediyeden Trilyonluk Satış" başlığıyla yayına koyduğu haber şöyleydi:

Malatya Belediyesi’nin, Tecde Mahallesi’nde bulunan ve üzerinde akaryakıt ve LPG istasyonu kurulabilecek olan gayrimenkulünü satışa çıkardığı öğrenildi. 

‘Akaryakıt ile LPG istasyonu ve ticaret alanında kalan’ 4.763,16 m2 büyüklüğündeki gayrimenkulün satış ihalesi 23 Mayıs 2013 tarihinde Malatya Belediyesi Encümen Toplantı Salonu’nda yapılacak. 

Devlet İhale Kanunu hükümleri gereğince kapalı teklif usulü ile satışa çıkarılan gayrimenkulün koordinatları Tecde Mahallesi, 5632 ada 4 parsel olarak verildi. 

Muhammen Bedel 3 milyon 800 bin TL 

Malatya Belediyesi’nin satışa çıkardığı gayrimenkulün muhammen bedelinin 3 milyon 800 bin TL olduğu belirtildi. Gayrimenkule talip olacakların yatıracağı geçici teminat ise 114 bin TL olarak belirlendi. 

BELEDİYENİN BÜLTENİ

Bu arada, Malatya Belediyesi’nin söz konusu arsanın satışıyla ilgili olarak, bir kroki ve uydu fotoğrafıyla birlikte  17 Mayıs Cuma sabahı yayınladığı basın bülteni aynen şöyle:

Park Ve Bahçeler Müdürlüğü’nün Eski Yeri Satışa Sunulacak 

X- Satışa sunulan parselin güney cephesi 50 Metrelik Tecde Yoluna,  doğu cephesi ise Tecde Yolu ile Çevre Yolu arasında açılmakta olan 50 metrelik bulvara bakıyor. 

Tecde Mahallesi’nde bulunan Belediye mülkiyetindeki 4 bin 763,16 metrekarelik alan satışa çıkıyor. Tecde Mahallesi 5632 ada 4 nolu parsel, daha önce Malatya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından idare binası ve sera alanı olarak kullanılıyordu.

Sözkonusu alan imar planında 1.00 inşaat emsali,  akaryakıt, LPG istasyonu,  ticaret alanı olarak belirlenmiş bulunuyor. Satışa sunulan parselin güney cephesi 50 Metrelik Tecde Yoluna,  doğu cephesi ise Tecde Yolu ile Çevre Yolu arasında açılmakta olan 50 metrelik bulvara bakıyor. Parsel, 50 metrelik iki yolun kesiştiği noktada olması nedeniyle oldukça cazip bir yer olarak değerlendiriliyor. 

Yeni gelişmekte olan bir alanda bulunan arsa, trafiği yoğun olan merkeze en yakın mesire alanlarının bulunduğu Tecde - Yeşilyurt yolu üzerinde olması ve yeni açılan 50 metrelik imar yolu ile birlikte çevre yoluna bağlantı sağlanacak imar yolunun kavşağında bulunması yerin cazibesini artırıyor. Bu nedenle arsanın satış ihalesine yoğun ilgi gösterilmesi bekleniyor.

Sözkonusu arsanın satış ihalesi 23 Mayıs 2013 tarihinde yapılacak."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız