SON DAKİKA
SON DEPREMLER

5 Gün Sürecek Seminer Başladı

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:16:22
5 Gün Sürecek Seminer Başladı
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye genelindeki İlahiyat ve İslami İlimler Fakültelerinde görev yapan öğretim elemanlarının katıldıkları "İslam Aile Hukuku Seminerleri"nin bu yılki toplantısı, İnönü Üniversitesinin ev sahipliğinde İlahiyat Fakültesi'nde başladı.

İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen ve bu yıl dördüncüsü yapılan "İslam Aile Hukuku Seminerleri"nin açılış programına İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Malatya İl Müftüsü Ümit Çimen, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Davut Özbağ, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Cafer Mum, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikret Karaman, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karagöz, Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Orhan Çeker, farklı üniversitelerden öğretim üyeleri, araştırma görevlileri ve lisansüstü öğrenim gören öğrenciler katıldı.

Türkiye'nin farklı üniversitelerinde görev yapan toplam 65 akademisyenin katıldığı seminerin 5 gün süreceği kaydedildi. Seminer çalışmasında, "mazisi olmayanın atisi olmaz" ilkesinden hareketle "İslâm Aile Hukuku" ile ilgili fıkhı mirasın ve birikimin güncellenerek günümüze aktarılması hedefleniyor.

Üst başlığı "İslam Aile Hukukuyla İlgili Klasik Metinlerin Tahlili" olan bu yılki seminer çalışmasında derslerin Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslâm Hukuku Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Çeker tarafından verileceği açıklandı. 

İnönü Üniversitesinin ev sahipliğinde İlahiyat Fakültesinde yapılan seminer çalışmasına İlim Yayma Cemiyeti Malatya Şubesinin de katkı sağladığı bildirildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız