SON DAKİKA
SON DEPREMLER

5 Günlük İş Güvenliği Semineri

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:14:26
5 Günlük İş Güvenliği Semineri
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya’da, İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Semineri başladı. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), Fırat Kalkınma Ajansı’nın (FKA) desteklediği ve Türk Standartları Enstitüsü’nün (TSE) organize ettiği İş Sağlığı ve Güvenliği Semineri ‘ne MTSO üyesi 75 kişi katılıyor. Seminer 5 gün sürecek.

MTSO Salonu’nda düzenlenen seminerin açılışında konuşan MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Türkiye’de son 12 yılda iş kazalarından dolayı 11 bin kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, iş kazalarını en asgariye çekilmesi gerektiğini söyledi. Erkoç, “Ölümlü kazalarda en fazla inşaat sektörü geliyor. Türkiye iş sağlığı ve güvenliğinde sınıfta kalan bir ülkedir. Dünyada, El Salvador ve Cezayir’den sonra en fazla iş kazaları meydana gelen ülkeyiz. Günlük ortalama 172 iş kazası meydana geliyor. 3 veya 4’ü ölümle, 5 tanesi ise iş görmezlikle neticeleniyor. Bu çok ciddi rakamdır. Oysa hedef koyan bir ülkenin, dünyanın ekonomisi iyi ilk 10 ülkesine girme hedefi olan bir ülkenin iş sağlığı ve güvenliği noktasında da gereken tadbirleri alması gerekir” ifadelerini kullandı.

FKA Genel Sekreter Vekili Mesut Öztop ise, 2010 yılında kurulan FKA’nın mali ve teknik yardım yaptığını hatırlatarak, bugüne kadar 46 milyon TL mali destek verdiklerini vurguladı.

FKA olarak bugüne kadar 400 bin TL teknik mali yardım verdiklerini ancak 4 bin kişiye ise eğitim verdiklerini bildiren Öztop, FKA olarak mali ve teknik destek vermeyi sürdürdüklerini kaydetti.

TSE Malatya Müdürü Eraslan Yılmaz da, “Değişime ayak uydurmamız lazım. Yoksa saf dışı kalırız. Teknoloji’yi yenilemezsek ve mevzuatlara ayak uyduramazsak , işimizi geliştiremeyiz” dedi.

Açış konuşmalarından sonra seminere geçildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız