SON DAKİKA
SON DEPREMLER

5 İlde Hizbut Tahrir Operasyonu

A- A+ PAYLAŞ
 
İzmir polisi tarafından İzmir, Malatya, Batman ve Bursa'da eş zamanlı düzenlenen operasyonda, terör örgütü Hizbut Tahrir üyesi olduğu iddia edilen 5 kişi gözaltına alındı.
 
Edinilen bilgiye göre, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, Hizbut Tahrir'in bazı üyelerinin İzmir'de bulunduğunu ve yapılanma çalışması içinde olduğunu tespit etti. Teknik ve fiziki takibin ardından adresleri belirlenen zanlılara yönelik İzmir, Malatya ve Batman'da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Şüphelilerden işçi A.B. (30) Malatya'da, öğretmen F.Ç. (27) Batman'da, üniversite öğrencisi S.O. (22) İzmir'de gözaltına alındı. Önceki gün adliyeye sevk edilen 3 kişiden
 
S.O. tutuklanarak cezaevine gönderilirken F.Ç. ve A.B., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda soruşturmayı genişleten polis, örgütün Ege Bölge sorumluları olduğu öne sürülen makine mühendisi B.K. (35) ve kimya mühendisi S.Ç.'yi (26) Bursa'da gözaltına aldı. Zanlılardan B.K.'nın, Lübnan'da örgütle ilgili bir konferansa katıldığı öne sürüldü. İzmir'e getirilerek sorgulanan iki şüpheli, sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Şüphelilere ait adreslerde yapılan
aramalarda ise çok sayıda örgüt dökümanı, toplatma kararı bulunan dergiler ve örgüt içi eğitim amacıyla hazırlanan dökümanlar ele geçirildi.
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız