SON DAKİKA
SON DEPREMLER

5 Kadın TİKKO'cuya Otopsi

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:10:38
5 Kadın TİKKO'cuya Otopsi
A- A+ PAYLAŞ

Tunceli kırsalında, 2011 kışında hayatını kaybeden terör örgütü TİKKO üyesi 5 kadın toprağa verildi.

Edinilen bilgilere göre, Tunceli’nin Hozat ilçesine bağlı Pazar köyü Kurudere mezrasında, 2 Şubat 2011’de barındıkları yer altı barınağının çökmesi sonucu hayatlarını kaybeden Sefagül Kesgin, Nurşen Aslan, Gülizar Özkan, Fatma Acar ve Derya Aras, örgüt tarafından aynı bölgede gömülmüştü. Örgütün sosyal medya üzerinden gömüldükleri yeri açıklamasının ardından 5 kadının cesetleri ailelerinin başvurusu üzerine çıkartılarak önce Tunceli Devlet Hastanesi'ne, ardından cumhuriyet savcısının talebi ile Malatya Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Adli tıpta gerçekleştirilen otopsi işlemleri ile DNA testleri sonrası kimlik tespiti yapıldı. Otopsi işlemleri tamamlanan cenazeler ardından yakınlarına teslim edildi.

Tunceli Cemevi'ne götürülen cenazeler, Sanat Sokağı’nda başlayarak belediye mezarlığına kadar süren yürüyüşün ardından toprağa verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız