SON DAKİKA
SON DEPREMLER

5 Kardeş de Yatılıya..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da karaciğer rahatsızlığı nedeniyle çalışamadığı için çocuklarını okutamayan Mahmut Aydoğdu'nun 5 çocuğu, Akçadağ Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'na yerleştirildi. Aydoğdu, çocuklarından ayrılırken gözyaşlarını tutamadı.

Malatya merkeze bağlı Dilek beldesinde oturan ve inşaatlarda çalışarak ailesinin geçimini sağlayan Mahmut Aydoğdu, karaciğer rahatsızlığı nedeniyle çalışamaz duruma geldi. Maddi durumu iyi olmadığı için 5 çocuğunu okula gönderemeyen Aydoğdu ailesinin imdadına Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü yetişti. Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Memduh Büyükkaya'nın gayretleri sonucu Veysel (9), Nurullah (10), Yılmaz (11), Hasari (12) ve Ferhat (13) Aydoğdu, Akçadağ ilçesindeki Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'na yerleştirildi.

5 kardeş babalarından ayrılırken elini ve yanağını öperken, Mahmut Aydoğdu gözyaşlarını tutamadı. Baba Aydoğdu, akciğer hastası olması nedeniyle inşaatlarda çalışıp geçimini temin edemez duruma geldiğini belirterek, "Çocuklarımı devletin sıcak ellerine teslim ettim" dedi.

Türkçe bilmediği için Kürtçe konuşan anne Hatice Aydoğdu ise, çocuklarından ayrı kalacağını, ancak okuyup büyük insan olmalarını istedikleri için fedakarlık göstereceklerini dile getirdi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Memduh Büyükkaya, "Haydi Kızlar Okula" kampanyası çerçevesinde maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarını yatılı ilköğretim bölge okullarına yerleştirdiklerini ifade ederek, "Bu durumda olan 600'e yakın çocuğu okullu yaptık" diye konuştu.

Akçadağ Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Müdürü Yusuf Arıca ise, "Devletimizin fakir çocukları okutma imkanı var. Ancak vatandaşlarımızın duyarlı olması lazım" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız