SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"5 Kat Artacak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:05:16
A- A+ PAYLAŞ

 Battalgazi Belediye Başkanı ve AKP Malatya merkez ilçe Battalgazi Merkez İlçe Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, Malatya'nın en önemli geçim kaynağı olan kayısının pazarlanmasına yönelik ciddi projelerinin olduğunu söyledi.

30 Mart yerel seçimleri kapsamında çalışmalarını sürdüren Gürkan, Şire Pazarı esnafını ziyaret etti. Pazar esnaflarını  gezen Gürkan, kayısının daha iyi şartlarda pazarlanması için çalışmalar yapacaklarını kaydetti.

Gürkan, Şire Pazarı'nın Malatya için önemli olduğuna dikkat çekerek, “Malatya Dünya’nın ve Türkiye’nin kayısı başkentidir. Dünya kayısı başkenti olan ve dünyanın yüzde yetmişinin sağlandığı bir ilde Kayısı Pazarı bu halde olmaması gerekir. Biz bunu hep gerek özel toplantılarda gerek genel toplantılarda ifade ettik. Bunun için bizim en önemli projelerimizden bir tanesi de kayısı yerleşkesi projesidir. Bizim bu projemiz içerisinde daha büyük bir alan içerisinde, iki yüz dönümlük bir alan içerisinde kayısı yerleşkeleri içerisinde sosyal donatıların, kültürel etkinliklerin, sportif alanlarında içerisinde bulunduğu aynı zamanda işletmelerin hijyenik koşullarda, ticari faaliyetlerin hijyenik koşullarında ve çalışanların hizmet içi eğitimlere tabii tutulmuş olarak Malatya’mıza, ülkemize ve dünyaya ihraç edilen kuru kayısının hijyenik şartlarda olduğunu herkese gösterip, o binanın mimari özelliği olarak, Malatya’da farklı bir mimarinin olduğu prestij ve mimari özelliği olması noktasından gerekli hassasiyeti göstereceğiz” dedi.

"KAYISININ MALATYA'YA KATMA DEĞERİ 5 KAT ARTACAK"

Kayısının, Malatya'ya olan katma değerinin yapacakları çalışmayla 5 kat artacağını ifade eden Gürkan, "Kayısı tüccarımız, kayısı üreticimiz, kayısı ile ilgili geçimini sağlayan tüm ailelerimizin uygun şartlarda, uygun platformlarda, kayısı yerleşkesinin dediğim koşullarda yaptığımız taktirde kayısının Türkiye’ye katmış olduğu, Malatya’ya katmış olduğu katma değerin en az beş katı artacak" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız