SON DAKİKA
SON DEPREMLER

5 Katlık Yere 10 Kat Onayı!

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:39:55
5 Katlık Yere 10 Kat Onayı!
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Meclisi,  mevcut imar planında blok nizam 5 kat olan Uçbağlar Mahallesi 4514 ada 12 No'lu paselin imar planını, yapı yoğunluğu sabit kalmak kaydıyla 5 kattan 10 kata çıkarılması yönündeki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün teklifini kabul etti.  Meclis böylece, yüzde 100 oranındaki kat artışına onay vermiş oldu.  

Battalgazi Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Selahattin Gürkan başkanlığında toplanarak gündemdeki konuları karara bağladı. 

 Meclisin gündemine özellikle imar maddelerinde yer alan kat artırım talepleri damga vurdu. 

4 gündem maddesiyle toplanan mecliste zabıta memurlarına aylık fazla çalışma ücreti olarak 200 TL verilmesi Plan ve Bütçe Komisyonu'nun raporu doğrultusunda kabul edildi. 

Toplantıda ek gündem maddesi olarak görüşülen, Büyük Mustafapaşa Mahallesi’nde bulunan Tahtalı Minare Hamamı’nın satın alınması ile ilgili konuda encümene yetki verildi. 

5 kattan 10 kata, 7 kattan 12 kata

Meclisin diğer 3 gündem maddesini ise imar konuları oluşturdu. Gündemin ikinci maddesinde yer alan Dernek Mahallesi 193 ada 35 No'lu parselde bulunan 3'er ve 2'şer kattan oluşan 46 dairenin  1965 yılında yapıldığı ve kentsel dönüşüm kapsamında olduğu için parsel üzerinde yapılan imar plan değişkliği talebi, İmar Komisyonu'nun incelemelerini tamamlamadığı gerekçesiyle bir kez daha ertelendi. 

Battalgazi Belediye Meclisi, Merkez Uçbağlar Mahallesi'nde bulunan ve  blok nizam 7 kat, yapı yoğunluğu 1,75 olan 3930 ada 1 ve 2 No'lu parsellerin imar planının, yapı yoğunluğu değişmemek kaydıyla 7 katan 12 kata çıkartılmasını içeren imar plan değişikliğini kabul etti. 

Meclis ayrıca yine Uçbağlar Mahallesi'ndeki 4514 ada 12 No'lu paselin imar planını, yapı yoğunluğu sabit kalmak kaydıyla 5 kattan 10 kata çıkarılması yönündeki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün teklifi, İmar Komisyonu'nun raporu doğrultusunda onaylandı. 

İmar Komisyonu, parsellerin imar değişikliği ile ilgili raporunda  yeşil alan ve ortak kullanım alanlarını arttırdığı ve bu nedenle onaylandığı yönünde görüş belirtirken, mimar ve mühendisler ise yapı yoğunluğunun sabit kalmasının önemli olduğunu ancak Malatya'nın kat yüksekliğine ihtiyacı olmadığını ifade ettiler. Uzmanlar, kat arttırımı için  "Şehircilik ilkesi gereği yoğunluk kadar kat yüksekliği de önemli.  Bu iki kararda her ne kadar yoğunluğun sabit kalacağı ifade edilmişse de kat yüksekliği ciddi bir görüntü kirliliği yaratıyor" sözleriyle değerlendirdiler. 

Toman, Destek Hizmetleri Müdürlüğü'ne getirildi

Bu arada Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü iken görevden alınan Vahap Toman ise Battalgazi Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü'ne getirildi. 

Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Toman'ın atanmasıyla ilgili olarak meclis üyelerine bilgi verirken, Vahap Toman'a da 'Hayırlı olsun' dileklerini iletti. 

Böylece, Battalgazi Belediyesi'nde Başkan  Selahattin Gürkan ve Başkan Yardımcısı Yaşar Karataş'ın ardından İŞKUR'da İl Müdürlüğü yapan Vahap Toman'da Battalgazi Belediyesi'nde çalışan üçüncü kişi oldu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız