SON DAKİKA
SON DEPREMLER

5 Kilo Eroine 6'şar Yıl Hapis

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 5 kilogram eroin ele geçirilmesiyle ilgili yargılanan 2 kişiye, 6 yıl 3'er ay hapis cezası verilirken, 1 kişi de beraat etti. Bu arada, Van eski milletvekilinin oğlunun sanık olarak yargılandığı bir başka uyuşturucu davasına da devam edildi.

İKİ MAHKUMİYET..
Edinilen bilgiye göre, Malatya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 5 Nisan 2006 tarihinde yapılan, 'Nisan Yağmuru' adlı operasyonda 5 kilogram eroin maddesi ele geçirilmesiyle ilgili Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davada yargılanan R.G. ve İ.C'e 6 yıl 3'er ay hapis cezası verildi. Mahkeme heyeti aynı davada yargılanan H.E'in ise beraatına karar verdi.

ESKİ MİLLETVEKİLİNİN OĞLUNUN DAVASI..
Öte yandan Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Teşekkül oluşturarak esrar ticareti yapmak' iddiasıyla yargılanan Van eski milletvekili Mustafa B.'nin oğlu Hamit B. ile diğer 3 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Van eski Milletvekilinin oğlu Hamit B., şoförü Hüsnü Ö. ve Malatya'da uyuşturucu ticareti bağlantısı oldukları iddia edilen Ali K. ve Şevket Y.'nin, 'Teşekkül oluşturarak uyuşturucu ticareti yapmak' iddiasıyla Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılandıkları davanın duruşmasında ek savunma alındı.

Duruşmaya katılan sanıklardan Ali K. ve Sedat Y., eski savunmalarını aynen tekrar ettiklerini bildirerek, suçlamayı reddetti. Hamit B. ve şoförünün katılmadığı duruşmada avukatlar ek savunma için süre istedi. Avukat, şoförün sürücü belgesinin 2 yıldan beri emanette tutulduğunu ve iade edilmesini istedi.

Mahkeme heyeti duruşma sonrasında Adli Tıp Kurumu 5. İhtisas Dairesi'nden istenilen Hamit B.'nin aracında elde edilen maddenin eroin, kokain ve ham afyon sakızının uyuşturucu madde sayılıp sayılamayacağı, ham afyon sakızının işlem görmeksizin uyuşturucu madde olarak tüketilip tüketilemeyeceği konusunda düzenlenecek raporun beklenilmesine, şoförün sürücü belgesinin emanetteki kayıtların incelenmesinden sonra karar verilmesine ve Hamit B. ile şoförü Hüsnü Ö.'nün ek savunmalarının verilmesi için çıkartılan tebligat akıbetinin beklenilmesine karar vererek duruşmayı ileriki bir tarihe erteledi.

Eski milletvekilinin oğlunun ve şoförünün olduğu araç Malatya girişinde durdurulmuş, içerisinde bir miktar uyuşturucu bulunduğu açıklanmış, operasyonun devamı için Malatya'dan bir polis ekibinin nezaretinde Van'a götürülen milletvekili oğlu ve şoförü, burada Bölge Trafik İstasyonu'na yakınları tarafından düzenlenen baskında, polislerin ellerinden alınarak kaçırılmıştı. Olay bu yönüyle de kamuoyunun gündemine gelmiş, eski milletvekili ve birçok yakını da bu olayla ilgili yargılanmışlardı. Bu arada Malatya'daki uyuşturucu davasında eski milletvekilinin oğlunun avukatları, sanığın "uyuşturucu" kullanıcısı olduğu iddiasında bulunmuşlardı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız