SON DAKİKA
SON DEPREMLER

5 Kısa Filme Ödül

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi ile Kültür Bakanlığı'nın işbirliği sonucu düzenlenen 3. Kısa Film Festivali, ödül töreni ile sona erdi.

3 gün süren festival ve değerlendirme çalışmaları ile ödüller konusunda üniversiteden basına verilen bilgi şöyle:

"Bu yıl üçüncüsü düzenlenen İnönü Üniversitesi Kısa Film Festivali gerçekleştirilen ödül töreni ile sona erdi.

Üniversitemizin Kültür Bakanlığı ile birlikte organize ettiği ve sinema sanatı adına önemli bir organizasyon olan İnönü Üniversitesi Kısa Film Festivali, Festival Yönetmeni Kadir Beycioğlu, Festival Yürütme Kurulu üyeleri Murat Erdemoğlu, Fatih Özdemir, İnönü Üniversitesi Sinema Topluluğu üyeleri öğrencilerimiz ve Türkiye’nin sinema alanında uzmanlaşmış birçok ismiyle birlikte yürütüldü.

Malatya’nın, bölgenin ve Türkiye’nin sinemayla daha da yakınlaşmasını hedefleyen festivalin bu yılki jüri üyeliklerini aynı zamanda festivalin danışmanı da olan Hilmi Etikan ile birlikte Gökhan Kırdar, Ruhi Sarı, Sırrı Süreyya Önder ve Natali Yeres yaptı.

İlginin yoğun olduğu festivalin kapanış törenine Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süheyla Ünal, jüri üyeleri ve öğrenciler katıldı.. Üç gün süren festival boyunca Festival Yürütme Kurulu tarafından belirlenen birçok film sinema severlerle buluştu.

70 civarında filmin gösterildiği, 16 kurmaca film ve 6 belgeselin yarıştığı festivalde başarılı bulunan film ve belgesel sahiplerine ödülleri teslim edildi. Festivalde bu yıl ilk olarak “Kısa’ya Katkı Onur Ödülü” verildi. Ödülün bu yılki sahibi TRT yapımcısı Binnur Feyizli olarak belirlendi. Binnur Feyizli adına ödülü Hilmi Etikan aldı.

Belgesel dalında jüri özel ödülü “Ağıtçı Kadınlar”, en iyi belgesel filmi ödülü “Oyun Bozan”, kurmaca dalı mansiyon ödülü “Karşı”, kurmaca dalı jüri özel ödülü “Pembe İnek”, kurmaca dalı en iyi film ödülünü ise “Sapak” isimli yapımlar aldı.

Ödülünü jüri heyeti tarafından alan film yapımcıları mutluluklarını ifade eden kısa konuşmalar yaptılar.

Ödül töreni sonrasında bir konuşma yapan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süheyla Ünal ise üniversitemizde üçüncüsü düzenlenen kısa film festivalinin başarıyla tamamlandığını belirtip tüm jüri heyetine ve başarılarını sergileyen film yapımcıları ile festivale katılarak farklı bir heyecan katan tüm öğrencilere teşekkür etti.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Süheyla Ünal üniversite olarak sanata ve sanatçıya olan desteklerinin her zaman devam edeceğini sözlerine ekleyerek başarılı olan yapımcıları kutladı."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız