SON DAKİKA
SON DEPREMLER

5 Kişi Öldü, Bariyer Geldi!

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:01:41
5 Kişi Öldü, Bariyer Geldi!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya-Darende Karayolu’nun Yukarı Ulupınar (Setrek) Mevkii’nde  karayolunun otoların savrularak kaza yaptığı bölümüne çelik bariyer yapılmaya başlandı.

Yukarı Ulupınar'a yakın mesafede bulunan yolun 500 metrelik bölümde yapılan iyileştirme çalışmalarına karşın,  yol seviyesinin istinat duvarıyla desteklenerek yükseltilmesi sonucu uçurum meydana gelmiş ve bariyerlerin bulunmadığı yolda son üç ayda meydana gelen trafik kazalarında 5 kişi yaşamını yitirmişti.

Uzmanların, istinat duvarının yükselmesi nedeniyle uçum oluştuğu ve bariyer olması durumunda kazaların faturasının bu kadar ağır olmayacağı yönündeki uyarılarının ardından Karayolları, Yukarı Ulupınar mevkiindeki istinat duvarlarının üzerine çelik bariyer yapımına başladı.

Şimdilerde çelik bariyerlerin yapılmaya başlandığı söz konusu yolda, Kurban Bayramı’nın 4. güne denk gelen 18 Ekim 2013 tarihinde Adem Deniz yönetimindeki 06 R 8579 plakalı oto, sürücünün kontrolü kaybetmesi sonucu uçuruma savrulmuş, kazada sürücü ile birlikte Mehmet Tunç ve Bülent Tunç yaşamlarını yitirmişlerdi. Bu kazadan 47 gün sonra aynı mevkide bir başka kaza meydana gelmiş, Murat Yavuz (23) idaresindeki 44 PA 501 plakalı otomobilin şarampole yuvarlanması sonucu aracın sürücüsü Murat Yavuz ile otomobilde bulunan Leyla Sevindir (42) olay yerinde hayatını kaybetmişti. 

Ölümlü kazaların ardından ‘Ölüm bölgesi’ ilan edilen mevkide, trafik güvenliği için çelik bariyer olması gerekirken, bunu yapmayan Karayollarını eleştirmiş, kış sezonunun başlamasıyla birlikte bölgedeki kazalarda artış yaşanabileceği konusunda uyarmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız