SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'5 Köprü ve 7 Tünel Yapıldı, Zaman ve Yakıt Tasarrufu Olacak'

0
Güncellendi - 2021-01-19 15:03:47
'5 Köprü ve 7 Tünel Yapıldı, Zaman ve Yakıt Tasarrufu Olacak'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’yı Sivas’a bağlayan karayolu güzergahında dar yolları ve keskin virajları ile sürücülere zor anlar yaşatan Hekimhan Hasançelebi bölgesine yapılan tüneller, köprüler ve 34,3 kilometrelik bölünmüş yol tamamlandı. Böylece hem ulaşım rahatlayacak hem de zaman ve yakıttan tasarruf sağlanacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğünce Malatya ile Sivas’ı birbirine bağlayan yol güzergahında yer alan Hekimhan 16.bölge hudut yolunun Hasançelebi bölgesinde 2016 yılında yapımına başlanılan 34,3 kilometrelik bölünmüş yol ile köprüler ve tünellerin inşası tamamlandı.

AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya ile Sivas’ı birbirine bağlayan yol güzergahındaki dar yolları ve keskin virajları ile geçmişte sürücülere zor anlar yaşatan Hekimhan 16.bölge hudut yolunun 34,3 kilometrelik kesiminin bölünmüş yola kavuştuğunu ifade etti.

5 köprü ve 7 tünel yapıldı

Milletvekili Çalık, proje kapsamında 560 metre uzunluğunda 5 adet köprü ile 4 bin 572 metre uzunluğunda 7 adet tünelin yapımının tamamlandığını belirterek, geriye sadece üç tünelde ikincil işlerinin kaldığını ve onlarda da çalışmaların önümüzdeki günlerde tamamlanmış olacağını kaydetti.

Zaman ve yakıttan tasarruf

Çalık, 108 kilometre uzunluğundaki Sivas sınırından Malatya-Hekimhan arasındaki güzergahın yapılan çalışmalarla birlikte 4 kilometre kısalarak 104 kilometreye düştüğünü böylece zaman ve yakıttan tasarrufta sağlandığını belirtti. Çalık, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu’na şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Kaçınız kacdefa bu yolu kullandı yorum yapanların. Ne gereksiz eleştiriler yapmışsınız. Yav her isede bir gömecek bahane bulursunuz. Size göre yatırım ya peşkeş ,ya seçim yatırımı vs. E tabiki ülkede seçim var hükümet ülkeye iş yapıyor evtabiki seçiminde düşünecek ..Uzaydan gelmiyor seçimle geliyor tekrar . Nasıl bir bakış açısı. Siz müşterilerimize hakefetin niye yıllardır başa gelemediği üzerine kafa yorsaniz iktidarı zorlar bu kadar rahat kazanamadı. Hep kötüleme ile yerinizde sayarsiniz . Projen ne desen masada birşey yok her yapılana çamur ..Daha çok izlersiniz böyle ..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Çevre yolu ne zaman bitecek?
    0
    0
    Yanıtla
  • Burhan (3 yıl önce)
    Sivas in belediye başkanı millet vekkileri yok sanırım 18 yıl deil 2 yıldır yapılıyor o yollar gidin bakin
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Şu malatyanin yollarıda yapılsa daha iyi olacak yolları köstebek deliği gibi birde büyükşehir olacak bir malatyalı olarak utamıyorum yolları gördükçe CEVRE YOLU BERBAT ÇEVRE ILLERDE GELIP GECEN NE DIYOR ACABA
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (3 yıl önce)
    Secim yaklasdi 18 yilda yapilan koprulerin yollarin reklamlari basladi Turkiye genelinden bir tane ureter issizlige care olan yatirim varmi
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Seyda sevim (3 yıl önce)
    Allah razı olsun Cumhur başkanımızdan rapbim uzun ömür versin inşallah baş komutanımız
    0
    0
    Yanıtla
  • Emrah (3 yıl önce)
    Bu yol sadece Malatya'nın yolu değil. Alacahan sonrası yol çok kötü. Sivas bölgesinin Kangal ve Ulaş bölgesinde hiçbir çalışması yok. Bu bölgelerinde duble yol olursa harika olur.
    0
    0
    Yanıtla