SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''5 Kuruş Para Yenmemiş, Yedirilmemiştir..''

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu, Malatya'ya dönüşünde, kendisine destek veren Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği'ni ziyaret etti ve burada, Sayıştay denetçilerinin raporları üzerine ortaya atılan yolsuzluk iddiaları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Hilmioğlu, "İnönü Üniversitesi'nde 5 kuruş para yenmemiş, yedirilmemiş, kimsenin boğazından geçmemiştir.." diyerek, bu konuda ortaya atılan iddiaların "siyasal linç" amacından kaynaklandığını öne sürdü.

Sayıştay denetçilerinin yaptıkları denetimle ilgili raporu AKP il başkanının basın toplantısına kaynak yaptığını daha önce öne süren ve o dönemde il dışında bulunan Rektör Prof.Dr. Hilmioğlu, bu tartışmalar sırasında kendisine destek veren Ali Seydi Yücekaya başkanlığındaki Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği'ne yaptığı ziyarette, konuyla ilgili değerlendirmeler yaptı.

Üniversitelere yönelik hoş olmayan davranışlar ve girişimler olduğunu, üniversitelerin yıpratılmak istendiğini savunan rektör, "Üniversitelerin yıpratılması için anayasal kuruluşların kullanılması son derece kötüdür. Sayıştay da bir anayasal kuruluştur. Sayıştay, kamu kurumlarını her zaman denetler. Bu yıl da geldiler. Eş zamanlı olarak Belediyeyi ve 2. Orduyu da denetlediler. Bunlar doğal. Doğal olmayan, Sayıştay denetiminin bitişinden 2-3 gün sonra, hazırladıkları raporların siyasal kimliği olan birilerinin eline geçmesi. Bu kişinin hem de hukukçu bir kimliğinin olması olayı yakışıksız bir hale getirdi. Rutin bir incelemeden çıkıp siyasal linç kampanyasına dönüştürülmesi tablosu rahatsızlık verici.

Bu denetimler İnönü Üniversitesi'nde her yıl yapılan denetimler. Bir takım hukuki eksikler olabilir. Sayıştay, Maliye başka değerlendirebilirler. Birşeyler yapmazsanız, bu anlamda hiç sorununuz olmaz.

Ben 9 yıldır idari kadrolarda görev yapıyorum. 2 yıl Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimliği yaptım. Bu 9 yılın 8 yılında hiçbir şey çıkmadı da, 9'uncu yılda mı çıkıyor. 49 maddelik bir rapor çıkıyor. 49 yolsuzluğu bir yöneticinin 1 yılda yapması için özel eğitim görmesi lazım. Rutin işlerken siyasallaştırdılar. Siyasal amaçlı incelemeye dönüştürdüler."dedi.

Rektör; "Rektörler yurt dışına gönderilen çocuklarına burs sağlayanlara iş vermiyor, sünnet düğünlerinde servet elde etmiyor.." değerlendirmesinde de bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız