SON DAKİKA
SON DEPREMLER

5 Lise 'Anadolu' Olacak

A- A+ PAYLAŞ

Milli Eğitim Bakanlığı’nın önümüzdeki yıldan itibaren ‘Genel Lisesi’ uygulamasının kaldırılarak ‘ Anadolu ve Meslek Lisesi’ uygulamasına başlatma kararı kapsamında Malatya’da da 5 lisenin Anadolu Lisesi kapsamına alınacağı bildirildi.Yine Bakanlığın 32 ilde uygulamaya koyacağı zorunlu eğitimin 5 yaşında başlatılmasına yeni eğitim yılında Malatya’da da başlanacağı vurgulandı.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, düzenlediği basın toplantısında 2009-2010 eğitim-öğretim yılının bir genel değerlendirmesi ile önümüzdeki yıla ilişkin yapmayı planladıkları çalışmalar konusunda açıklamalarda bulundu. Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, basın kuruluşlarının Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yaptığı tüm çalışmaları kamuoyuna en iyi şekilde yansıtmaya çalıştığını, zaman zaman yapılan eleştiriler olduğunu bunlara kesinlikle kırılmadıklarını ifade etti.

Bulut, Milli Eğitim Bakanlığının çok önemli projeleri bulunduğunu önümüzdeki eğitim yılında 32 ilde zorunlu eğitimin 60-72 ay (5 Yaş) olarak uygulamaya başlatacağı illerden birinin de Malatya olduğunu kaydetti. Bulut, anaokulu kapsamındaki öğrenci sayısının 24 bin olmasına rağmen bunlardan 11 binine eğitim verebildiklerini ifade ederek bu oranın Türkiye ortalamasının üstündü olmasına rağmen yeterli görmediklerini, 5 yaş uygulamasıyla birlikte hedeflerinin yüzde 100 olduğunu belirtti.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, anaokulu olarak 32’si devlet, 7’si özel olmak üzere toplam 39 anaokulu ile eğitim verildiğini, devlet olarak bu yıl 2 anaokulun daha eğitime başlayacağını, önümüzdeki eğitim yılında anaokulu anlamında ciddi bir sıkıntı olmayacağına inandıklarını kaydetti.

5 ANADOLU LİSESİ
Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Milli Eğitim Bakanlığı’nın almış olduğu bir kararla önümüzdeki eğitim yılından itibaren kademeli olarak ‘Genel Lise’lerin Anadolu ve Meslek Liseleri’ne dönüştürüleceğini belirterek bu kapsamında da Malatya’da önümüzdeki yıl 4 genel lise ile bir meslek lisesinin Anadolu Lisesi statüsüne kavuşturulacağını söyledi. Bulut, bu okulların Atatürk Sağlık Meslek Lisesi, Turgut Özal Lisesi, Karakavak Lisesi, Orduzu Bahçebaşı Lisesi ve Konak Lisesi olduğunu söyledi.

Milli Eğitim Müdürü Bulut, zorunlu olan ilköğretim okuluna giden ve mezun olanların yüzde 93’ünün ortaöğretim kurumlarında okuduğunu, ancak yüzde 7’sinin liselere gitmediğini, 110 bin ilköğretim okulu öğrencisinin olduğu Malatya’da yüzde 7’lik oranın 8 bin dolayında öğrenci anlamına geldiğini, bunun Türkiye ortalamasının altında olmasına rağmen kendilerinin bunun daha da azaltılmasına çalıştıklarını kaydetti. Bulut, yüzde 7 oranında liseye gitmeyenlerin büyük kısmının da kız öğrencisi olduğunun değerlendirildiğini de vurguladı.

Bulut önümüzdeki eğitim yılından itibaren Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nda (YİBO) ilköğretimin 1. kademesi olan 1,2,3,4 ve 5. sınıflarına yatılı öğrenci alınmayacağını, Malatya’da bazı YİBO’larda belki bu eğitim yılında uygulamanın başlayamayabileceği, taşımalı uygulama yönteminin ulaşamayacağı yerleşim birimlerindeki az sayıda bulunan öğrencilerin yine yatılı olarak eğitimlerine sürdürebileceklerini ifade etti.

SBS KONUSU
Milli Eğitim Müdürü Bulut, Seviye Belirleme Sınavı( SBS) uygulamasına ilişkin olarak Bakanlığın aldığı kararla önümüzdeki yıl 6. sınıflarda bu sınavın uygulanmayacağını sadece 7 ve 8. sınıflarda bunun süreceğini bir sonraki yılda 6 ve 7. sınıfların sınavı girmeyeceğini ve sadece 8. sınıflarda SBS’nin devam edeceğini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız