SON DAKİKA
SON DEPREMLER

5 Mahallede Drenaj Çalışması

A- A+ PAYLAŞ

Belediye, Milli Egemenlik ve Sıtmapınarı arasındaki 5 mahallede yağmursuyu drenaj kanalı çalışmasına başlandığını bildirdi.

Konuya ilişkin olarak Belediye Basın Bürosu'nun yayınladığı bülten şöyle:

"Malatya’nın en önemli sorunlarından biri olan ve bugüne kadar ciddi anlamda bir çalışma yapılmayan Yağmur Suyu Drenaj kanalları, Belediye Başkanı H. Cemal Akın’ın göreve gelmesiyle birlikte gündeme alınarak, ilk defa araç alt geçitleriyle birlikte yapımına başlanarak 2005 yılı içerisinde 11 km’lik ilk etabı bitirildi.

Öte yandan Yağmur Suyu Drenaj Kanallarının, proje doğrultusunda 17 km’ye tamamlanması için ikinci etap inşaat çalışmalarına da 23 Ağustos Çarşamba günü başlandı.

Belediye Basın Yayın Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, Malatya Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl içerisinde yapımına başlanan ve 11 km’si tamamlanan Yağmursuyu Drenaj Kanallarının Malatya’nın birçok yerini göl olmaktan kurtardığı ve vatandaşların da büyük takdirini kazandığı belirtildi.

Açıklamada, Malatya Yağmursuyu Drenaj Kanalları Projesinin toplam 17 km’yi kapsadığı, yapımı tamamlanan 11 km’lik kısmın ardından, 2006 yılı içerisinde yapılacak yağmursuyu drenaj hattının 3700 metrelik ilk kısmının tamamlanması için çalışmalara başlandığı bildirildi. Ayrıca, Hasan Varol Mahallesinde de 1000 metrelik daha drenaj hattı yapılması için çalışmalar son aşamaya getirilmiş olup, önümüzdeki günlerde bu kısmın inşaat ihalesi de yapılarak, çalışmalara başlanacak.

Yapılan açıklamada, Yağmursuyu Drenaj Kanalları Projesinin devamı olan ve Milli Egemenlik ile Sıtmapınarı arasında kalan Büyük Mustafapaşa, Şifa, Hacı Abdi, Nuriye, Küçük Mustafapaşa Mahallelerini kapsayacak olan 3700 metrelik kısmın yapımına Sıtmapınarı Camii önünden başlandığı ve çalışmaların belli bir plan ve program doğrultusunda sürdürüldüğü ifade edildi.

Sözkonusu Mahallelerde yapılacak olan Yağmursuyu Drenaj Kanallarının tamamlanmasıyla birlikte bu bölgelerde yağışlı havalarda yaşanan sorunlar çözüme kavuşmuş olacak."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız