SON DAKİKA
SON DEPREMLER

5. Malatya Kitap ve Kültür Fuarı Açılıyor

0
Güncellendi - 2016-05-10 18:11:11
5. Malatya Kitap ve Kültür Fuarı Açılıyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi tarafından Kültür A.Ş'nin organizasyonunda düzenlenecek olan 5. Malatya Kitap ve Kültür Fuarı, 10 Mayıs Salı günü kapılarını açıyor. Bosna lideri Aliya İzzetbegoviç anısına düzenlenecek olan fuara 290 yazar katılacak.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş Genel Müdürü Sabri Akın  5. Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı hakkında bilgi verdi.

Türkiye’nin önemli fuarlarından biri olan Malatya Kitap Fuarına her geçen yıl ilgi artıyor.

Fuarın bu yılki onur konuğunun Akademisyen, Şair ve Yazar Prof. Dr. Nurullah Genç olacağını belirten Malatya Kültür A.Ş Genel Müdürü Sabri Akın, fuarın Bosna lideri Aliya İzzetbegoviç anısına düzenleneceğini söyledi.

5. Malatya Kitap ve Kültür Fuarı’nın birçok kültürel etkinliğe imza atacağını söyleyen Akın, 375 yayınevi ve 290 yazarın katılacağı fuarda 520 imza günü etkinliği ile 60 söyleşi, panel ve konferansın düzenleneceğini ifade etti. Fuara katılacak olan yazarlardan 70’inin ilçelerde düzenlenecek olan etkinliklere de katılacağını belirtti.

Akın,“Her geçen yıl uluslararası bir boyut kazanan Malatya Kitap Fuarı'na yurt dışında İngiltere, Bosna, Tataristan, Kırgızistan, Irak, Suriye gibi ülkelerde önemli isimler katılarak eşlik edecek. Arap dünyasından 15 yayınevi kitap fuarına katılacak. Yurt dışında okuyan öğrenciler de fuara katılarak renk katacaklar” diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde başlattıkları ‘Kumbaram Dolsun Benim de Bir Kitabım Olsun’ kampanyası ile birlikte öğrencilere 50 bin adet kumbara dağıtıldığını aktaran Akın, bu kapsamda öğrencilerin kumbaralarında biriktirdikleri para ile fuarda kitap alacaklarını söyledi. Bu şekilde çocuklara kitap sevgisini kazandırmak ve çocukların sevdikleri kitaplara kavuşabilmelerinin sağlandığını belirten Akın, fuarda ayrıca 25 çocuk yayınevinin de yer alacağını kaydetti.

Kitap Fuarı kapsamında ‘Malatya’dan Aliya’ya Mektup’ temalı bir etkinlik de düzenleneceğini belirten Akın, yarışmada dereceye girenlerin ise ödüllendirileceğini söyledi. Malatya Kültür A.Ş tarafından Ali İzzetbegoviç’in hayatını anlatan özel bir kitabın da basıldığını dile getiren Akın, Malatya Kitap Fuarı'nın hediyesi olarak fuara katılan tüm yazarlara ve yayınevlerine kitabın takdim edileceğini belirtti.

Fuar kapsamında 11 Mayıs 2016 akşamı Kapalı Spor Salonu'nda ‘Şiir Gecesi’ düzenleneceğini söyleyen Akın, gecede Prof. Dr. Nurulluh Genç, Seyfullah Kartal, Talha Bora Öğe, Dursun Ali Erzincanlı ve Mehmet Doğan’ın Malatyalılarla buluşacağını belirtti.

Büyükşehir Belediye bina arkasında 10 Mayıs’ta kapılarını açacak olan fuar, 15 Mayıs’a kadar sürecek.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız