SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"5 Mastır Plan Hazırladık"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:14:09
A- A+ PAYLAŞ

CHP’nin adaylığı kesinleşen ilk 2 büyükşehir adayından biri olan Hakan İnci, dört ayı aşkın bir süredir sahada çalışıyor. Malatya’yı köy köy, ilçe ilçe gezen İnci, bugüne kadar yüzbinlerce kişiyle temas kurarak projelerini anlattı. 

13 ilçesi, belediyeliği 30 Martta sona erecek olan 39 beldesi ve 495 köyü olan Malatya’da CHP’li Hakan İnci etkin bir seçim kampanyası yürütüyor. On yıllık belediyecilik deneyimi olan Hakan İnci, uzman ekibiyle birlikte Malatya’nın sorunlarını tespit ederek, ilçelere, köylere ve kent merkezine ayrı ayrı projeler geliştirdi. Açıkladığı her proje vatandaşlar tarafından takdirle karşılanan İnci, projelerini 5 ana başlık altında topladı. Malatya için 5 mastır plan hazırladıklarını açıklayan CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci, “Bunları altyapı, imar, trafik, ekonomi ve turizm başlıkları altında topladık. Hazırladığımız tüm projeler bu başlıklar altında, Malatya’nın sorunlarını çözmeye yöneliktir” dedi. 

Malatya halkına, bir belediyenin asli görevleri arasında yer alan imar, altyapı, trafik, su, yol, kanalizasyon gibi sorunları çözmeyi birer vaat olarak anlatmadığını belirten CHP’li Hakan İnci, aslolanın insan odaklı, sosyal belediyecilik adına yapılması gerekenler olduğunu vurguluyor. İnci’nin projelerinden bazıları şöyle: 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KAYISIYA EL ATACAK: Fiyatların aşırı düşmesi nedeniyle çiftçileri zor durumda bırakan kayısı için çalışmalar yapılacak. Bu doğrultuda belediye marketleri aracılığıyla kayısı alımı gerçekleştirilerek büyük tüccarlara karşı üreticiler korunacak. 

ENGELLİ YAŞAM MERKEZİ: Kurulacak engelli yaşam merkezinde engellilerin ihtiyaçlarına yanıt verileceği gibi, kimsesi olmayan ve bakıma muhtaç olan engelli bireyler bu merkezde insanca bir yaşam sürecek. Bu merkezde engellilerin tüm ihtiyaçları büyükşehir belediyesi tarafından ücretsiz karşılanacak. 

AMBULANS HELİKOPTER: Malatya’nın uzak köylerinde ve ilçelerindeki acil hastaların kent merkezindeki hastanelere naklini sağlayacak ambulans helikopter alınacak. 

YAŞLILAR KÖYÜ: Yaşlıların zamanlarını değerlendirebilecekleri, içerisinde okuma, oyun, medya ve internet salonlarının bulunacağı yaşlılar köyünde tüm hizmetler ve bu köye ulaşım ücretsiz olacak. 

ÖĞRENCİLERE SINIRSIZ BİNİŞ KARTLARI: Öğrenciler, aylık 50 lira ödeyerek alacakları kartlarla belediyenin toplu taşıma araçlarına ay boyunca sınırsız binebilecekler. 

HER MAHALLEYE TAZİYE EVİ: İlkel şartlardaki taziye çadırları uygulamasına son verilecek. Bunun yerine her mahalleye, içinde mutfağı, lavabosu, tuvaleti, ibadethanesi olan büyük taziye evleri yapılacak. Taziye evlerindeki hizmetler ücretsiz olacak. 

HAFİF RAYLI SİSTEM: Kent trafiğinde bir çözüm olarak sunulan, ancak hiçbir sorunu çözmeyen trambüs projesi yerine hafif raylı sistem kurulacak. 

HER İLÇEYE KADIN VE GENÇLİK MERKEZİ: İlçelerde sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif aktiviteler için mekan, araç gereç ve öğretici imkanı sunan merkezler açılacak. 

BELEDİYE KONUK EVİ: İlçelerden ve köylerden kent merkezine hastasını getirip, geceyi merkezde geçirmek zorunda olan yoksul vatandaşların misafir edilecekleri konukevi yapılacak. 

BELEDİYE ŞEHİR TİYATROSU: Büyükşehir belediyesi bünyesinde profesyonel bir şehir tiyatrosu kurulacak. 

EĞLENCE MERKEZİ: Malatya’nın çevresindeki illerden de vatandaşları çekecek, Disneyland benzeri büyük bir eğlence merkezi kurulacak. 

AÇIK KAPI UYGULAMASI: Bu uygulama ile her gün 16.00-18.00 saatleri arasında isteyen tüm vatandaşlar randevu almadan doğrudan belediye başkanıyla görüşebilecek. Her 15 günde bir de bu toplantılara tüm daire müdürleri katılacak ve vatandaşların sorularını belediye başkanı ve kamuoyu önünde yanıtlayacak. 

Hakan İnci kimdir? 

1973 yılında Malatya’da doğan Hakan İnci, ilkokul ve ortaokulu Malatya’da okudu. Malatya’da başladığı liseyi Edirne’de tamamladı. Gaziantep Üniversitesi İngilizce İnşaat Mühendisliği Bölümü’nü tamamladıktan sonra Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Mimarlık Bölümü’nde 4734 Sayılı Kamu İhale Yasası ve Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Bölümü’nde 5393 Sayılı Yerel Yönetimler Yasası konularında 2 yüksek lisans yaptı. Sermaye Piyasası Kurulu Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Lisansı Sahibi. 

Halen Edirne Genç İşadamları Derneği’nin başkanı olan Hakan İnci, siyasi hayatına ise 2002 yılında CHP Edirne Gençlik Kolları üyesi olarak başladı. 2004-2013 yılları arasında ise CHP Edirne Belediye Meclis üyeliği, Belediye Başkan Vekilliği, Trafik Komisyonu Başkanlığı, Bütçe Komisyonu Başkanlığı, İmar Komisyonu Başkanlığı, Marmara ve Boğazları Belediyeler Birliği Meclis Üyeliği görevlerinde bulundu.

İngilizce Öğretmeni Dilek İnci ile evli olan Hakan İnci, biri kız biri erkek olmak üzere 2 çocuk sahibi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız