SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"5 Mastır Plan Yapacağız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:55:42
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İnşaat Mühendisi Hakan İnci, esnaflara ve sivil toplum örgütlerine yönelik ziyaretlerini sürdürüyor. 

Bakırcılar Çarşısı, Kuzey Garajı, Doğu Garajı, Köy Garajı ve Niyazi Mısri Caddesi’ndeki esnafları gezen CHP’li İnci, esnafların sorunlarını dinleyerek projelerini anlatırken, esnaf odalarını da ziyaret etti.  

“DİYALOG İÇİNDE ÇALIŞACAĞIZ”

Hakan İnci, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK)’ni ziyaret ederek kooperatif başkanı Ali Evren’le görüştü. Esnaf odası temsilcilerinin de katıldığı ziyarette konuşan ESKKK Başkanı Ali Evren, İnci’ye başarılar dilerken, “Bu göreve gelirseniz esnaf ve sanatkarlarla diyalog içinde çalışmamızı sürdüreceğiz. Biz de elimizi taşın altına koyacağız” diye konuştu. 

Daha sonra söz alan CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci ise esnaf odalarının önemine değinerek, “Bu göreve geldiğimizde bize görüşleri ve önerileriyle katkı sağlamalarını çok önemsiyoruz” ifadelerini kaydetti. 

“İNŞALLAH KAZANACAKSINIZ”

İnci, daha sonra Elektrikçiler ve Elektronikçiler Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Baştürk’ü ziyaret ederek, görüş alışverişinde bulundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Baştürk, İnci’ye destek verdiğini belirterek, “İnşaat mühendisi olmanız ve yerel yönetimler konusunda uzman olmanız Malatya için büyük bir şanstır. Gönlümüz sizle beraber. İnşallah Malatya’yı kazanacaksınız” dedi. Baştürk, Malatya’nın belediyeyle ilgili sorunlarını Hakan İnci’ye anlatırken, İnci ise projelerine değindi. 

İNCİ: 5 TANE MASTIR PLAN HAZIRLAYACAĞIZ

Baştürk’e teşekkür eden CHP’li İnci, “Başkanımızın ilettiği sorunlara biz zaten vakıfız. Göreve gelirsek, Malatya’yla ilgili 5 tane mastır plan yapacağız. Bunlar imar, trafik, altyapı, turizm ve ekonomi mastır planları olacak. Malatya’da çok ciddi bir başıbozukluk olduğunu görüyoruz. Örneğin kış aylarında akşamları sürekli elektrik kesintileri oluyor. Bunun nedeni ise trafoların yetersiz olması ve imardaki yanlış yapılanmalardır. Çünkü imar planı yapılırken, trafo yerleri bırakılmadığından dolayı yüklenici firmalar trafo yapamıyorlar. Bunu yapamayınca da elektrik sorunu böyle devam ediyor. Bunların ele alınıp tekrar değerlendirilmesi lazım. Altyapı mastır planında bir bunları yapacağız. Trafik konusunda çok ciddi bir çalışma yaptık. Bir buçuk aydır çalışıyoruz, trambüsle ilgili rapor hazırladık. Malatya halkının parasının nasıl heba edildiğini ortaya koyduk” şeklinde konuştu. 

CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci, Malatya Emlak Komisyoncuları Odası’nı ve Fırıncılar Odası’nı da ziyaret ederek, görüş alışverişinde bulundu. 

ALEVİ VAKIFLARINA ZİYARET..

Malatya’daki Alevi vakıflarını da ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İnşaat Mühendisi Hakan İnci, belediye başkanı seçildiğinde, ihtiyaç olan her mahalle ve köyde cemevleri için yer ayrılacağını ve cemevlerinin ihtiyaçlarını karşılamak için destek olacaklarını söyledi. 

CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci, Hz. İmam Zeynel Abidin Türbesi Kültür Vakfı’nı ziyaret ederek, vakıf başkanı Erdoğan Ünverdi ile görüştü. Battalgazi’deki vakıf binasında gerçekleşen görüşmeye CHP il yöneticileri ile CHP Battalgazi İlçe Başkanı Abdulvahap Ayzabar da katıldı. 

ÜNVERDİ’DEN HAKAN İNCİ’YE DESTEK 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Hz. İmam Zeynel Abidin Türbesi Kültür Vakfı Başkanı Erdoğan Ünverdi, seçimlerin demokrasinin olmazsa olmazı olduğunu belirterek, “Projesi olanı, vizyonu olanı mutlaka halk değerlendirecektir. Hakan beyde de böyle bir vizyon görüyoruz. Başarılarının devamını diliyoruz” diye konuştu. CHP’li Hakan İnci’nin mühendis olduğunu ve belediyecilik deneyimine sahip olduğunu hatırlatan Ünverdi, bu özelliklerin önemine değinerek, “Önemli hizmetler yapacağınıza biz inanıyoruz. Kazanmanızı da gönülden arzu ediyoruz” dedi. 

Daha sonra söz alan Hakan İnci ise kutsal bir mekanda olduklarını ifade ederek, “Bizler göreve geldiğimizde daha farklı bir anlayışla bakacağız. Bu tür yerlerin kutsal mekanlar olduğunu, dini tesis alanları olduğunu kabul eden bir partiyiz. Belediyemizin de imkan ve olanaklarından, bu tür kutsal mekanların bir cami gibi değerlendirilerek yararlanmasını sağlayacağız” ifadelerini kaydetti. 

MEŞELİ: ALEVİLERİN DAĞLAR KADAR SORUNU VAR

CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci daha sonra ise Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Merkezi’ni ziyaret ederek, vakıf başkanı Hasan Meşeli ile görüştü. Ziyaretinden dolayı İnci’ye teşekkür eden Meşeli, Alevilerin çok fazla sorunu olduğunu belirterek, “Alevilerin dinsel açıdan, sosyal, kültürel açıdan dağlar kadar sorunları var” şeklinde konuştu. 

Meşeli’den Alevilerin sorunlarını dinleyen Hakan İnci ise yaptığı değerlendirmede, şunları söyledi: “Ben Edirne’de imar komisyonu başkanıyken cemevinin yerini dini tesis olarak imar planına dahil etmiş, sonra gidip temelini atmış, daha sonra da İzzettin Doğan beyle oranın açılışını yapmış bir kardeşinizim. Biz yetkimiz ve gücümüz olan her yerde böyle bir ayrım yapmayacağımızı, belediye başkanı olarak seçilirsek de bu tür konuların Malatya içerisinde çözümünün kolay olduğunu belirtmek istiyorum. Belediye meclislerinin böyle bir yetkisi de var, gücü de var.”

“İMAR PLANINA CEMEVLERİNİ DE KOYACAĞIZ”

Belediye başkanı seçildiğinde Malatya’da revize imar planı yapacaklarını anlatan CHP’li İnci, şunları söyledi: “Mastır planlar yapacağız. Bu kaçınılmazdır. İmarla ilgili mastır planı hazırlarken, sizleri de davet edeceğiz. Mahallelerimize, köylerimize bakacağız, nerelerde cemevine ihtiyaç varsa beraber tespit edeceğiz. Oraları cemevleri için dini tesis alanı olarak imar planlarında işleyeceğiz. Bu sözü size veriyorum. Cemevlerinin de giderlerinin belediye bütçesinden çeşitli kalemlerden karşılanma şansı var. O konuda da kimsenin bir endişesi olmasın. İnşallah Allah nasip eder de o göreve gelirsek, bu sorunu çözme sözünü burada size veriyorum.” 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız