SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"5 Milyon TL Kenarda Bekliyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:13:11
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Genel Meclisi Ocak ayı çalışmalarını tamamladı.

İl Genel Meclisi Ocak ayı çalışmaları kapsamında 5. oturumunu Meclis Başkanı Naci Şavata başkanlığında yaptı. Şavata, oturumu açmadan önce 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak, Malatya’da görev yapan basın mensuplarının verdiği katkılar için teşekkür etti.

Şavata, toplantıyı takip eden basın mensuplarına 1’er adet kalem hediye etti. CHP Grup Başkanı Mustafa Mengüç ise, “Gazeteci arkadaşlarımızın emeklerine saygı duyuyorum ve yaptıkları çalışmalar için teşekkür ediyorum. Çalışmalarında başarılar diliyoruz” dedi.

Mengüç, CHP grubu adına basın mensuplarına kalem hediye etti. AKP Grup Başkanı Mehmet Ali Doğan ise, “Arkadaşlarımız basının içinde vefakarca, özverili çalışan arkadaşlarımız. 2014 yılının basın çalışanları ve aileleri için sağlıklı ve huzur dolu geçmesini diliyorum” diye konuştu.

Toplantıda Kadın Hakları ve Eşitlik Komisyonu’nda görüşülüp rapora bağlanan kırsal ve beldelerde yaşayan insanların yaşam ve komşuluk münasebetleri ile ilgili raporun okunarak kabul edildi.

Raporda şu ifadelere yer verildi:

“Komşuluk ilişkileri günümüzde insanların çalışma temposuna çok yoğun olması insanların ihtiyaçlarının eskiye göre artması ve farklılık göstermesinden dolayı oldukça zayıflamıştır. Yapılan araştırmalardan kırsala nüfusun yoğun olduğu şehirlere göre daha iyi olduğu, ancak eskiye nazaran kırsalda da büyük bir erozyona uğradığı görüşmektedir. Geçmişte toplum içinde aileler bir birleri ile sürekli görüşüp ve birbirlerinde haberdar olurlardı. Ancak günümüzde sadece bayramlarda ve özel günlerde ya da komşularının acı günlerinde ilişkileri eskisi gibi olmaktadır. Kırsaldaki yardımlaşma ve dayanışma her ne kadar şehirlere oranla iyi olsa da geçmişteki komşuluk yardımlaşma ve dayanışma her kes tarafından aranmakta ve özlenmektedir.”

Toplantıda Valilik makamından gelen Doğanşehir’in Fındık Köyünde Fındık Köyü Kurs ve Okul Talebelerine Yardımlaşma Derneği tarafından yaptırılacak olan Özel Öğrenci Yurdu’nun imar planı talebi komisyona havale edildi.

AKP Grup Başkanı Mehmet Ali Doğan tarafından verilen önergede, “İlimiz Özel İdaresi’ne 25 milyon borçlanma talebinin 5 milyon TL’si kamu bankalarından karşılanmıştı. Kalan 20 milyon TL’nin İller Bankası’ndan gelmesi gerekirken gecikmeden dolayı 20 milyon TL’nin kamu bankalarından borçlanılarak yarım kalan işlerin tamamlanmasında kullanılması” önerisi yapıldı.

Öneriye CHP Grup Başkanı Mustafa Mengüç, “Kapanan özel idaresine 25 milyon TL yetkisi verilmesi çok zordu. Bunu için iki kez olağanüstü toplantı yaptık. 5 ay geçti ve bu sürede olumlu bir gelişme olmadı. Olumlu gelişme olmadığı için 5 milyon TL’de araç ve gereçlerde kullanılması için kenarda bekliyor. Biz bu konuda geç kaldık” şeklinde konuştu.

AKP Grup başkanı Mustafa Mengüç ise 25 milyon TL’nin halen onayda beklediğini söyleyerek, “Erken borçlanabilirsek, yarım kalan işleri tamamlayabileceğiz” dedi.

Önerge oy birliği ile kabul edildi.

AKP Grup Başkanı Doğan tarafından verilen ve Özel İdare’ye gelen 1 milyon 250 bin TL ek bütçenin Darende ilçesinde yarım kalan kırsal kesim yollarının tamamlanmasında kullanılmasına ilişkin öneri konusunda kısa süreyi tartışma yaşandı.

Doğan, gelen ek bütçenin Darende Belediyesi’nin girişimleri sonucunda İl Özel İdaresi’ne aktarıldığını belirterek, sadece protokol yapılması için yetki verileceğini belirtti. Öneriye CHP grubu ile AKP grubundan Battal Paşahan ile Hasan Hüseyin Şahin ret oyu kullandı. Önerge oy çokluğu ile kabul edildi.

AKP Grubu tarafından verilen Yeşilyurt ilçesine bağlı Oluklu Köyü’nün eski ismi olan Zeydanlı olarak değiştirilmesi konusundaki önergede komisyona havale edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız