SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"5 Otobüs Geldi, 5'i de Yolda"

A- A+ PAYLAŞ
Malatya Belediyesi MOTAŞ tarafından, 2011 yılı eğitim seminerleri programı kapsamında “Ulaşım Kolaylığı ve Engelliler” konulu bir seminer düzenlendi.  
 
Belediye Konferans Salonu’nda düzenlenen seminer programına Belediye Başkanı Ahmet Çakır, MOTAŞ Genel Müdürü Hasan Alıcı, Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şube Başkanı Ali Haydar Koyun, Görme Engelliler Kültür ve Birleştirme Derneği Başkanı Aylin Aslan, Akşemseddin İşitme Engelliler İlköğretim Okulu Müdürü Vahap Tokmak ve Okulun Müdür Başyardımcısı Fatma Polat ile otobüs şoförleri ve MOTAŞ personeli katıldı.
 
Programda konuşan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, belediye olarak Malatyalılara en iyi hizmeti sunmak için yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirterek, “Amacımız şehrimizi geliştirmek, modernleştirmek, sorunlarını çözmektir. Vatandaşımıza belediyecilik hizmetleri vermenin yanında, Malatya’mızı geleceğe taşıyacak, modern bir il yapacak çalışmalarda bulunuyoruz” dedi. 
 
Başkan Çakır, “Ulaşım belediyelerin zorlandığı konulardan birisidir. MOTAŞ olarak baktığımız zaman gerek araç kalitesi, gerek gücü anlamında bir çok belediyeden çok daha ilerideyiz. Araçlarımızın yaş ortalamasına baktığımızda da Türkiye ortalamasından daha iyi bir noktadayız ve bu ortalamayı daha da aşağı çekmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.
 
Hizmet sunmada insan faktörünün çok büyük önem taşıdığını vurgulayan Başkan Çakır, “Hizmette insani boyutu tamamlamadığınız, eksik bıraktığınız zaman hizmet sağlıklı olarak yerine getirilmemiş olur. Örneğin vatandaşlarımız, otobüs şoförlerini belediyenin bir temsilcisi olarak görüyor. Bütün sorunlarını ona iletmek isteyebiliyor. Ve her türlü yardım ve desteği o aracı kullanan arkadaşımızdan görmek istiyor. Biz bu bilinçle hareket etmek zorundayız” dedi.
 
Engelli vatandaşlara yönelik çalışmalarını da sürdürdüklerini belirten Başkan Çakır, 10 yeni otobüs müjdesi verdi. Çakır, “Engellilerin de kullanımına uygun 5 otobüs daha geldi, 5 tanesi de yolda” dedi.
 
Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın konuşmasının ardından “Ulaşım Kolaylığı ve Engelliler” konulu seminere geçildi. 
 
Akşemseddin İşitme Engelliler İlköğretim Okulu Müdürü Vahap Tokmak’ın oturum başkanlığını yaptığı seminerde, aynı okulun müdür başyardımcısı Fatma Polat, Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şube Başkanı Ali Haydar Koyun ve Görme Engelliler Kültür ve Birleştirme Derneği Başkanı Aylin Aslan birer sunum yaparak, engelliler ve ulaşımla ilgili bilgiler aktardılar.
 
Programın kapanış bölümünde bir konuşma yapan MOTAŞ Genel Müdürü Hasan Alıcı ise, kendilerine ulaşan her türlü istek ve şikayeti dikkate alıp değerlendirdiklerini belirterek, “Çalışmalarımız devam ediyor. Yakında Akıllı Durak uygulamasını da başlatacağız. Böylelikle engelliler için bir kolaylık daha sağlamış olacağız” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız