SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''5 Projenin Tutarı 12 Milyon YTL''

A- A+ PAYLAŞ

Vali Halil İbrahim Daşöz, başlatılmış olan 5 ayrı okul projesinin toplam tutarının 12 milyon YTL( 12 Trilyon) olduğunu belirtti. Bu arada Orgeneral Eşref Bitlis Lisesi öğrencileri de kampanyaya katkı için belediye önünde etkinlik gerçekleştirdi. AKP'li kadınlar da kampanyaya katkı amacıyla kermes düzenledi.

5 PROJE NE DURUMDA?
Vali Daşöz, basın mensupları ile Valilikte yaptığı sohbet toplantısında ağırlıklı olarak ‘ 91 Bin Dev Öğrenci Projesi’ olmak üzere Öğretmenler, Polis, Sağlık Çalışanları ile kamu görevlileri için ayrı ayrı projelendirilen 5 okul ile ilgili bilgiler verdi.

Vali Daşöz, projeye öğrencilerden başlanmasının topluma bir mesaj niteliği taşıdığını belirterek,” Bu proje ile öğrencilerimiz arasında da bir kaynaşma yaşandı. Onlardaki heyecan çok önemli. Projeye katkı için birçok etkinlikler düzenlemekteler. Bu da ayrı bir sosyal aktiviteyi ortaya çıkarması bakımında da önemli olmuştur” dedi.

Daşöz, proje kapsamında gerçekleştirilen ‘Tebrik Kartı’nın tüm Malatyalılar tarafından en az birer adet alınarak sevdikleri veya tanıdıkları insanlara göndermesi gerektiğini belirterek, “ Bu kartların belki projeye maddi açıdan çok da önemli katkısı olmayabilir. Ancak bu bir dayanışmayı göstermesinin yanı sıra kart üzerinde kayısı ile ilgili bilgilerde, kentin en önemli ürünü olan kayısının tanıtımı içinde son derece önemlidir” dedi.

Vali Daşöz, 91 Bin Dev Orman Projesinde bazı sıkıntılar yaşandığını, ancak olmasını arzulamadıkları bu yanlışlıklar nedeniyle projenin ruhunun zedelenmemesi gerektiğini belirtti.

Daşöz, yürütülen projelerde ortaya çıkabilecek yanlışlıkların kendilerine zaman geçirilmeden bildirilmesi gerektiğini de belirterek, “ Yanlışlıklar ve aksaklıklar varsa bizlere zamanında iletilmesi büyük önem taşıyor. Endişemiz, halkın gözünde yanlış anlaşılmalara fırsat verilmesidir” diye konuştu.

Bu kampanyanın tamamen gönüllülük anlayışıyla amacına ulaşabileceğini belirten Daşöz, öğretmenler projesinde bazı okullarda öğretmenlerin yüzde 100 desteğine karşın bazı okullarda desteğin yüzde 5’ler dolayında olduğunu belirterek, bir eğitim sendikasının , sendika olarak projeye karşı olduklarını kendilerine ilettiğini de belirtti.

Vali Daşöz, bugüne kadar 91 Bin Dev Öğrenci Projesinde 141 bin YTL (141 Milyar Lira ), Polis Amca okulu içinde 74 bin YTL ( 74 Milyar Lira) toplandığını, diğer projeler içinde hesaplarda belirli miktarda para bulunduğunu da kaydetti.

EŞREF BİTLİS LİSESİ'NİN ETKİNLİĞİ..
Öte yandan, Malatya Valiliği tarafından başlatılan "91 bin dev öğrenci okul yaptırma" kampanyası için öğrenciler belediye önünde sergi açtı.

Orgeneral Eşref Bitlis Lisesi öğrencileri belediye önünde açtıkları sergide, "Şehitler Ölmez" isimli CD'ler ve Çanakkale Zaferi'yle ilgili fotoğrafların yer aldığı tabloları satışa sundu.

Orgeneral Eşref Bitlis Lisesi Müdürü Mehmet Moran'ın da satışlara katıldığı sergiyi gezen Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın bir tablo satın aldı ve öğrencilere başarılar diledi.

Okul Müdürü Moran, Çanakkale Savaşı'yla ilgili tabloları satarken, "Çanakkale Savaşı'na katılanların ütülü pantolonları yoktu. Yırtık elbiselerle bu zaferi kazandılar. Sizler de bu tabloları alarak hem kampanyaya destek verin, hem de tabloları ev ve iş yerlerinize asıp, tarihimizle övünün" dedi.

Satışlardan elde edilecek gelirin, "91 bin dev öğrenci okul yaptırma kampanyası" hesabına yatırılacağı kaydedildi.

AKP'NİN KERMESİ
AKP Malatya Kadın Kolları, Malatya Valiliği'nin başlattığı '91 Bin Dev Öğrenci Okul Yaptırma Kampanyası'na destek için kermes düzenledi.

Belediye arkasındaki Emekliler Parkı'nda düzenlenen gıda kermesinin açılışına Belediye Başkan Cemal Akın, İl Genel Meclisi Başkanı Bekir Çelik, AKP İl Başkanı İhsan Koca, Merkez İlçe Başkanı Celal Ekici, Kadın Kolları Başkanı Emine Akyurt, kadın kolları üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Kadın Kolları Başkanı Akyurt, kampanyaya destek vermek amacıyla gıda kermesi düzenlediklerini söyleyerek, kermesten elde edilen gelirin, projenin ilgili hesabına yatırılacağını kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız