SON DAKİKA
SON DEPREMLER

5 Saniye Arayla Çarptılar

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:06:40
5 Saniye Arayla Çarptılar
A- A+ PAYLAŞ

24 Şubat akşamı, Erhaç Hava Üssü'ne kuş uçuşu 17 kilometre mesafedeki Akçadağ-İkinciler Köyü yakınlarında düşen uçaklarla ilgili, olay günü köydeki bir evin güvenlik kamerasının kaydettiği görüntüler, iki uçağın 5 saniye arayla tepeye çarptıklarını ortaya koyuyor.

Saatinin gerçek saate göre 12 dakika geri olduğu anlaşılan güvenlik kamerasının çektiği görüntüde, ilk uçağın tepeye çarpmasıyla ortaya çıkan ışık parlaması saat 18.53'ün 50. saniyesinde kaydediliyor. Görüntü devam ederken, 53. saniyeye gelindiğinde ışık parlamasının azaldığı görülüyor. Ancak 55. saniyede yeniden kuvvetli bir ışık parlaması görülüyor.

Üstteki görüntüler, ilk uçağın 50. saniyede, ikinci uçağın da 55. saniyede tepeye çarptığının kanıtı.

24 Şubat akşamı 18.07'de eğitim uçuşu için havalanan 173. Filo'ya bağlı iki adet RF-4E uçağı, dönüş için inişe geçtikleri sırasa saat 19.05'de radardan kaybolmuşlar, daha sonra uçakların üsse kuş uçuşu 17 kilometre mesafedeki Akçadağ İkinciler Köyü yakınında tepeye çarptıkları anlaşılmıştı. Uçakların pilot ve silah sistem subayları Kurmay Binbaşı Salih Sezer, Üsteğmen Osman Onur Özkaya, Üsteğmen Yasin Atalay ile Üsteğmen Zeynel Özgür Özbahçeci şehit olmuşlardı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız