SON DAKİKA
SON DEPREMLER

5. Tarım Fuarı Hazırlığı

A- A+ PAYLAŞ

Belediye bünyesindeki kültür ve fuarcılık şirketinin Nisan 2011'de gerçekleştirilecek olan 5. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri, Makine, Hayvancılık ve Gıda Fuarı ile ilgili hazırlıklara şimdiden başladığı bildirildi.

Şirketten konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

"Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından 7-10 Nisan 2011 tarihleri arasında düzenlenecek olan 5. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri, Makine, Hayvancılık ve Gıda Fuarı çalışmaları başladı. Konu ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan Kültür A.Ş. Genel Müdürü Murat Nalçacı, Türkiye’nin olmazsa olmazı olan tarım sektörünün 7-10 Nisan 2011’de Malatya’da buluşacağını ifade ederek, fuarın asıl amacının çiftçiyi teknoloji ile buluşturmak olduğunu söyledi. Küresel ısınma ile birlikte tüm dünyada tarımın etkilendiğini kaydeden Nalçacı, başta Malatyalı çiftçiler olmak üzere Türkiye’de bu işe gönül vermiş bütün vatandaşların acilen üretime geçmesi gerektiğini belirtti.

Malatya havzasının tarıma elverişli olduğunu söyleyen Kültür A.Ş. Genel Müdürü Murat Nalçacı, kayısının yanı sıra diğer tarım ürünlerinin Malatya’da üretilmesi gerektiğini ifade etti. Nalçacı, “Malatya’da dünyaca ünlü kayısımız yetişiyor. Bu bizim artımız. Sadece kayısı ile sınırlanmamak gerekir. Bunun için, buğday, arpa, hayvancılık ve pancar üretiminde tekrar lider bir kent olmamız lazım. Bu nedenle Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. olarak Tarım Fuarı’na ayrı bir önem veriyoruz. Fuar etkinliklerinde, başta paneller düzenleyerek, tarımın önemini çiftçiye aşılamamız lazım. Toprağı suyu olan insanlarımızı asgari ücretle bir yer çalıştırmak yerine kendi toprağını işletmemiz lazım. Bu bilinci onlara aşılayarak tekrar tarımda dev bir kent olmamız gerekiyor. Bir karış toprağı bile işlettirebilirsek bu bizim için bir başarıdır. Tarım demek hayati ürünlerin üretilmesi demek, hayvancılık demek bir ülkenin zenginleşmesi demek, gıda ve teknoloji demek bir ülkenin kendi kendine yetmesi demek. Biz saydığımız bu alanların tamamını bir araya getirerek Tarım Fuarı’nda buluşturacağız. Söylediklerimiz sözde kalmayacak. Geleceğin çiftçilerinin bilinçlenmesi için Belediye olarak tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz. Bu konuda Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır, tam destek verdiğini söyleyerek her türlü imkanların değerlendirilmesini istedi. 2011 Nisan ayının ikinci haftasında yapacağımız fuarımıza tüm halkımızı şimdiden davet ediyoruz” dedi.

Mişmiş Park Fuar alanında yapılacak olan 5. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri, Makine, Hayvancılık ve Gıda Fuarı için stant satışlarının başladığını söyleyen Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Murat Nalçacı, tarım sektöründe üretim yapan işadamlarına seslenerek, tarım üretiminde son teknoloji makinelerini halka tanıtılması gerektiğini belirtti. Nalçacı, “Bize düşen, teknoloji ile çiftçiyi buluşturmak. Bundan sonraki iş ise tarım üzerine esnaflık yapanlara düşüyor. Fuarda stant alarak, hem kendilerini tanıtsınlar hem de çiftçiyi teknoloji ile buluştursunlar” şeklinde konuştu.

Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Murat Nalçacı, ilerleyen günlerde, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları ve basın mensupları ile istişare toplantılarının yapılacağını söyledi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız