SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'5 Ülkede, Bir de Malatya'da..'

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye'de ilk kez Tarım Teknoparkı'nın kurulması için çalışmalara başlandı.

Tarım Teknoparkı ile ilgili olarak İl Genel Meclisi'nde üyelere bilgi verilerek, kurulacak olan şirkete İl Özel İdaresi'nin yüzde 5 oranında ortak olması konusu görüşüldü.

Vali Ulvi Saran'ın talimatı ile çalışmalarına başlanılan Tarım Teknoparkı hakkında projenin koordinatörü olan Kale Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu, Türkiye'de ilk kez Tarım Teknoparkı'nın Malatya'da kurulacağını belirterek, projenin İnönü Üniversitesi, Meyvecilik Araştırma Enstitüsü'nün iş birliğinin sağlanması ile gerçekleştirileceğini kaydetti.

Şu anda dünyada 5 ülkede bulunan Tarım Teknoparkı'nın Türkiye'de Malatya'da kurulacak olmasının çok önemli olduğunu ve proje hakkında bilgilendirilen Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nında ciddi kaynak desteğini vereceğini belirten Uzunoğlu, Malatya Tarım Teknoparkı'nın Akçadağ Öğretmen Lisesi Yerleşkesi'ne yapılacağını kaydetti.

Teknopark'ın hem bölgeye hem Türkiye'ye çok önemli destekler sağlayacağını ifade eden Kaymakam Uzunoğlu, bu proje ile Türkiye'nin şu anda kullandığı İsrail tarımsal ürün tohumlarını kullanmaktan da kurtulacağını kaydetti.

Kaymakam Uzunoğlu, "Tarım Teknopark ile Malatya'da sektöre yönelik, yeni ürünler, geliştirilmiş ürünler, yeni teknolojiler ve geliştirilmiş teknolojiler üreterek rekabet gücünü arttırmaları, kalite ve verimliliği artırmaları konularında önemli destekler bağlanması hedeflenmektedir. Bu proje yer olarak sadece tarım faaliyetlerine ayrılmış bir bölgede Avrupa Birliği standartlarında, planlı, kontrollü, teknolojinin en iyi şekilde kullanıldığı, pazarın ve sanayinin taleplerine göre üretimi çeşitlendiren, kaliteli üretimi ve istihdamı hedef alan entegre bir proje içeriğini kapsamaktadır" dedi.

Üyelere verilen bilginin ardından kuralacak olan Tarım Teknoparkı ile ilgili şirkete İl Özel İdaresi'nin yüzde 5 oranında ortak olması teklifi, görüşülmek üzere Eğitim ve Araştırma Komisyonu'na havale edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız