SON DAKİKA
SON DEPREMLER

5 Vekilden Obama'ya Mektup

A- A+ PAYLAŞ

AKP'nin 6 milletvekilinden 5'i, ABD Başkanı Obama'ya mektup yazdı. Mektupta, Malatya kayısısının özellikle ABD'ye ihracatının arttırılması için Obama'dan katkı beklendiği ifade edildi.

AKP Milletvekillerinden Mehmet Şahin, Öznur Çalık, Ömer Faruk Öz, İhsan Koca ve Mücahit Fındıklı imzasıyla gönderilen mektup şöyle:

"SAYIN BARACK H. OBAMA
ABD BAŞKANI

Türkiye ziyaretiniz kapsamında ülkemizin Avrupa Birliği’ne (AB) tam üyeliğinden söz ederken, Dünya kayısı üretiminin yüzde 80’ini gerçekleştiren Malatya’mızı yakından ilgilendiren kayısıyı dile getirmeniz, bizleri son derece memnun etmiştir.

Kayısı, özellikleri açısından ele alındığında Malatya kayısısı, diğerlerine oranla birçok farklılıklar arz etmektedir. Malatya kayısısının özel yapısı nedeniyle faydaları, uzmanlar tarafından her geçen gün ortaya çıkarılmaktadır.

84 ülkeye ihracatı yapılan Malatya kayısısının en fazla ihracatı ABD’ye gerçekleştirilmektedir. 1 Ağustos 2008 ve 31 Mart 2009 tarihleri arasındaki 8 aylık dönemde 70 bin 738 ton ihracatı gerçekleştirilen ve bunun karşılığında 231 milyon 258 bin dolarlık ihracat geliri elde edilen Malatya kayısısı, özellikle sağlığa katkıları açısından ön plana çıkmaktadır.

Bu çerçevede başlı başına bir şifa kaynağı olan Malatya kayısımızın özellikle ABD’ye ihracat miktarının artırılmasında, sizlerin değerli katkılarınızı beklediğimizi ifade eder, öncelikle Türkiye’mize yapmış olduğunuz ziyaret için teşekkürlerimizi sunar, özellikle ‘‘Yurtta Sulh Cihanda Sulh’’ söyleminizin gerçekleşmesi yönündeki gayretlerinizde başarılar diler saygılarımızı sunarız."

AKP'nin 6'ncı milletvekili Fuat Ölmeztoprak'ın bu mektuba imza atan vekiller arasında niçin yeralmadığı ise merak konusu oldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız