SON DAKİKA
SON DEPREMLER

5 Yıl Ceza Aldı, Tahliye Oldu..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Polisi'nin uyuşturucudan gözaltına aldığı oğlunun Van'da baskınla kaçırılması olayı ile ilgili olarak İzmir'de yargılanan Van eski milletvekili Mustafa Bayram, 5 yıl hapis cezasına çarptırıldıktan sonra, yeni TCK'nın lehine hükümleri nedeniyle tahliye edildi.

İZMİR'DEKİ DAVA..
Van eski Milletvekili Mustafa Bayram'ın oğlu Hamit Bayram'ın Van Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şube Müdürlüğü'nden kaçırılması olayına karıştıkları iddiasıyla, 13 kişinin yargılandığı duruşmada 9 tutuklu sanık beraat etti. Van Eski Milletvekili Mustafa Bayram, uyuşturucu ticaretini yönettiğine ilişkin yeterli delil bulunamadığından serbest bırakıldı.

İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, "çıkar amaçlı suç örgütü kurmak", "eroin ticaretini yönetmek" ve "halkı silahlı isyana teşvik etmek" suçlarından 36 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Mustafa Bayram ile "görevli memura mukavemet", "çıkar amaçlı suç örgütü kurmak" suçlarından 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Mustafa Bayram'ın oğlu Mecit Bayram (22), Reşit Unak (36), Fırat Acar (18), Necdet Coşkun (30), Mehmet Demirel (24), Kaya Ece (46), Suphi Durmaz (38) ve Recep Delen (24) isimli 9 kişi, sabah saatlerinde geniş güvenlik önlemleri altında İzmir Kırıklar F Tipi Cezaevi'nden getirildi.

Ayrıca geçen celse tahliye edilen Mustafa Bayram'ın Edremit Belediye Başkanı olan oğlu Hecer Bayram, geçtiğimiz günlerde Malatya Cezaevi'nden tahliye edilen Hamit Bayram, Hüsnü Özbuz ve gıyabi tevkif müzekkeresi ile aranan İmdat Bayram duruşmaya katılmadı.

Mahkeme heyeti, tutuklu tüm sanıkları görevli memura mukavemet suçundan 5 yıl hapis cezasına da çarptırdıysa da, cezaları ertelendi. Ayrıca sanıklardan Hecer Bayram, Hamit Bayram ve Hüsnü Özbuz hakkında üzerlerine atılı suçtan yeterli delil elde edilemediğinden, Van Eski Milletvekil Mustafa Bayram ise, uyuşturucu ticareti için teşekkül oluşturmak ve idare etmek suçundan cezalandırılması için her türlü şüpheden uzak yeterli delil bulunamadığından beraatine karar verildi.

Mustafa Bayram'ın gıyabi tevkifli olarak yargılanan oğlu İmdat Bayram'ın ise dosyasının ayrılarak yargılanmasına devam edilmesi gerektiği belirtildi. Sanıkların başka suçlardan tutuklu olmamaları durumda tahliyelerine karar verildi.

MALATYA'DA OPERASYON, VAN'DA BASKIN..
Malatya polisi tarafından Van'dan gelen bir araçta bulunan şahıslar gözaltına alınmış, üzerlerinde uyuşturucu ele geçirilmişti. Zanlılardan biri olan Hamit Bayram, Van eski milletvekilinin oğluydu. Malatya Polisi, operasyonun devamı için zanlıyı Van'a götürmüş, Bölge Trafik binasında beklerken, Bayram'ın yakınlarının düzenlediği baskın sonucu, zanlı polisin elinden kaçırılmıştı.

Uzun süre sonra Ankara'da yakalanan Hamit Bayram, Malatya'ya getirilmiş, birkaç celse sonunda da tutuksuz yargılanmak üzere salıverilmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız