SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"5 Yılda Bir Seçim Olacak, Herkes İşine Bakacak"

0
Güncellendi - 2017-03-24 02:05:45
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Doğanşehir ilçesi ile Sürgü, Kurucuova, Erkenek ve Polat Mahallelerini ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Doğanşehir ilçesini ziyaret ederek, burada vatandaşlarla bir araya geldi. Bakan Tüfenkci’ye Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı ve Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük ve partili yöneticiler eşlik ettiler.

Doğanşehir Belediyesi önündeki meydanda toplanan kalabalığa referandum süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Bakan Tüfenkci şunları söyledi:

"Bugüne kadar sistemin arızalarından dolayı, sistemin çift başlılığından dolayı bu ülkenin kaymağını yiyenler , ‘Hayır’ diyorlar, ‘Sistem değişmesin’ diyorlar.

Anayasa Başkanı şöyle dedi, Danıştay Başkanı şöyle dedi, şöyle diyor manşetleriyle hükümetleri hizaya sokuyorlar, milleti hizaya sokuyorlar. Bu ülkede yargı taraf tutacaksa o da milletten yana taraf tutması lazım. Bundan sonra beyefendiler ‘Hayır’ da dese, eğer 16 Nisan’da sizler ‘Evet’ derseniz, bunda sonra artık millet rağmen hiçbir şey Allah’ın izniyle Bu ülkede olmayacak. Tek belirleyici olan Milet olacak. Milletin değerleriyle alay edenler, milletin inançlarıyla alay edenler, millete teperden bakanlar asla ve asla bu ülkede bir daha iktidar olamayacaklar ve onun için ‘Hayır’ diyorlar. Dertleri bu, yalanları bu, bunun için milletin kafasını gece gündüz bulandırmaya çalışıyorlar. Onlarda biliyorlar ki, biz cumhurbaşkanlığı hükümeti sistemi ile tek hakimliği millete verdik. Düşünün Cumhurbaşkanı ile Meclis ihtilafa düştüğünde hakem kim olacak? Siz olacaksınız, Milet olacak. Şu kurum, bu kurum olmayacak. Vesayet odakları olmayacak. Anayasa eliyle, anayasal kurumlar eliyle milletin iradesine ipotek koyanlar olmayacakta onun için bunlar gece gündüz demeden ‘Hyır’ çıksın diye dua ediyorlar.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile beraber İnşallah eğer uzlaşma sağlayacaksa, koalisyonlar yapacaksa, oda bundan sonra sizinle yapılacak, millet ile yapılacak. Onun için endişe ediyorlar.

Bakınız; çok önemli bir şey söyleyeceğim; bu sistem Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi şunu getiriyor, yüzde 50 artı biri olamayan hiç kimse iktidar olamıyor. Bu şu demektir Türkiye'de her 2 kişiden birinin oyunu alabilecek, Türkiye ortalamasını yakalayabilen birisi Cumhurbaşkanı olacak. Bunun içinde birlik ve beraberliği sağlayacak, uzlaşmayı sağlayacak, üzerinde uzlaşılan bir liderle ancak Türkiye yönetilecek. Artık bundan sonra şu veya bu denilerek kimse ötekileştirilmeyecek. Şu veya bu denilerek kimse sistemin dışına atılmayacak v herkes birinci sınıf vatandaş olarak değerli olacak. Bu Cumhurbaşkanlığı sistemi bunu getiriyor. Ama beyefendiler bundan rahatsız. Çünkü onlar şunu diyorlar, ‘Dağdaki çoban ile benim oyum bir mi?’ Kaymak tabakada olmak istiyorlar. Dert-baş bu, yalan dolan sebebi bu arkadaşlar. Ama şuan emin olun; artık 16 Nisan’dan sonra, eğer sizler ‘Evet’ diyerek referanduma ‘Evet’ derseniz, artık milli ve yerli olmayanın dışında kimsenin iktidara gelme şansı yok. Dertleri bu. Bu ülkenin bağrından çıkmış, bu ülkenin değerlerini taşıyan, bu ülkenin inançlarını temsil eden, bütün bu ülkenin dört bir Kuzey’in, Güney’ini, Batısını bu moziği taşıyan bu insanlar ancak bu ülkeyi yönetirler. Onun için bu insanlar yönetmesinler diye, yerli ve milli insanlar yönetmesinler diye, manipüle edemeyecekleri insanlar yönetmesinler diye ‘Hayır’ cephesi birleşiyor. Değerli arkadaşlar, onlar ne kadar ‘Hayır’da birleşirse birleşsin, biz Milet ile birleşeceğiz, Doğanşehirlilerle bütünleşeceğiz, Malatyalılarla birleşeceğiz ve hep beraber ‘Evet’ diyeceğiz."

Sürgü Mahallesinde vatandaşlarla bir araya gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, şunları söyledi:

"Hızlı karalar almamız lazım ve bunu hızlı uygulamamız gerekir diye bu mücadeleyi veriyoruz. Biz istiyoruz ki, küçük esnafımızı büyütüp tüccar yapalım, biz istiyoruzki tüccarımızı büyütüp sanayici yapalım, biz istiyoruzki sanayicimizi büyütüp ihracatçı yapalım. Bunun için ise sistemi Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi ile değiştirmek istiyoruz. Biz istiyoruz ki yargı sadece bağımsız olmasın, aynı zamanda tarafsız ve adil olsun istiyoruz. Bunu içinde ‘Evet’ diyoruz.  Ama birileri maalesef yargının bağımsız olmasından rahatsız oluyor.  Eğer 2013 hedeflerini yakalamak istiyorsak bu yavaş giden sistemi değiştirmemiz lazım. Hantal olan bürokrasiyi hızlandırmamız lazım. Biz daha fazla ihracat yapmak istiyorsak, daha fazla üretim yapmak istiyorsak  bu sistemi değiştirmemiz lazım."

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kurucuova Mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldiği toplantıda; “Biz eğer Türkiye’yi büyüteceksek, enerimizi boşa harcamayacaksak , 5 yıl ir kere bu sistemde seçim yok, 5 yıl herkes işine bakacak. Çiftçi işine bakacak, işçi işine bakacak, memur işine bakacak, fabrika sahibi üretimine bakacak, ihracatçı malını satmaya bakacak. Bu sistem birilerinin iddiasının aksine birlik ve beraberlik getiriyor. Nasıl mı getiriyor?  Bu sistemde ancak yüzde 50 artı bir alan seçilebiliyor. Dolayısıyla tabanda birleşmeyen, milletin ortalamasını yakalayamayan, millete rağmen bu sistemde iktidar olamıyor. Vesayet odakları asla ve asla  bu sistemi manipüle edemiyor. Sıkıntıları ve ‘Hayır’ demelerinin sebebi de bu."dedi.

Erkenek Mahallesinde vatandaşlarla bir araya gelen Bakan Tüfenkci şunları söyledi:

"Biz istiyoruz ki. Nasıl AK Parti olarak, sorunları torunlara havale eden bir parti değilsek, biz istiyoruzki torunlarımıza da sağlam bir gelecek bırakalım. Bunun için bu mesele Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ‘ın birilerini iddia ettiği gibi meselesi değil, bu yarınlarımızın meselesi, sistem meselesi, bu adam meselesi değil.  Ama bu sistem elbetteki güçlü liderleri de çıkartacak. Elbetteki Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde artık koalisyonlar olmayacak. Elbetteki bu cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde güçlü iktidarlar çıkacak, güçlü Türkiye olacak, dünya ile rekabet edebilen bir Türkiye olacak."

Polat Mahallesini ziyaret ederek vatandaşlarla araya gelen  Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci; “Bu ülkeyi sömürmeye devam edenler, güçsüz bir Türkiye ile, fasoncu bir Türkiye ile yolumuza devam ederiz, ama  Türkiye kalkınmaz biz kalkınırız diyenler  ‘Hayır’ diye cephe oluşturdular."diye konuştu.

Vatandaşların  açık tütün satışı ile ilgili sıkıntılardan bahsetmesi üzerine Bakan Tüfenkci;  "Maliye Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı,  bizim  bakanlık , Ekonomi Bakanlığı, Sağlık Bakanlığının içerisinde bulunduğu bakanlıklar tütünün  özellikle buralarda yetişen, Adıyaman’da yetişen, Bitlis’te, Muş’ta,  Doğanşehir’de yetişen tütün ile ilgili çalışmayı yapıyorlar. İnşallah kısa zamanda bitirecekler.  Tütüne biliyorsunuz yasağı biz getirmedik, 99 yılında  (1999) bu yasak gelmişti.  Biz bunu nasıl kaçaktan çıkartırız onun çalışmasını yapıyoruz.  Siz kar edemiyorsunuz,  biz istiyoruz ki millet kar etsin.  Bunu bir çözüme kavuşturacağız, Nasıl olacağını çalışmalar bittikten sonra zaten ilgili baka arkadaşlarımız sizlerle paylaşırlar. Biz bu bölgede tütünün ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Para etmesi içinde elimizden geleni yapıyoruz. Sizin için çalışıyoruz, kaçak sigara ile mücadele ediyoruz." dedi.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • ömer (6 yıl önce)
    tek kelime:HAYIR
    0
    0
    Yanıtla
  • CEMİL (6 yıl önce)
    Tütüncülerin hali ne olacak zaman kısalıyor, seçim geliyor secim
    0
    0
    Yanıtla