SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"5 Yılda Dönüşüm Yaşandı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:51:59
A- A+ PAYLAŞ

AKP , Malatya Merkez Dilek Beldesi’nde seçim irtibat bürosu açılışını gerçekleştirdi. Seçim bürosunun açılışında konuşan AKP Malatya İl Başkanı Avukat Bülent Tüfenkçi, 30 Mart yerel seçimlerinin Türkiye ve Malatya için bir dönüm noktası olduğunu vurguladı.

Tüfenkçi, 30 Mart tarihindeki yerel seçimlerin Türkiye ve Malatya için bir milat olduğunu ifade ederek, “Bunu bilen muhalefet, yavru muhalefet, kayıt dışı ve kayıt içi siyaset el ele vermişler, önümüzdeki dönem AK Parti oy kaybetsin, Recep Tayyip Erdoğan oy kaybetsin, AK Parti ve Türkiye zayıflasın” diye çalışıyorlar. Çünkü onların Türkiye sevdası yok. Onların memleket sevdası yok. Onların yarınlara dair endişeleri yok. Bizde; tüyü yetmemiş yetimden, şehitlerimize, yolda kalmışlara kadar herkesin emaneti var. Bu milletin emaneti ve aldığımız sorumluluk var. Biz o sorumlulukla hareket eden kadrolarız. Başbakanımız o sorumluluklarla gecesini gündüzüne katarak çalışan, yurt içi ve yurt dışından koşturan, almış olduğu emanetin hakkını veren bir liderdir. Ama bazıları bunlardan da rahatsız oluyorlar. Birileri, “Bu iş Ankara’nın, Başbakan’ın selamıyla olmaz” diyor. Niye olmaz? Çünkü senin selam alacak, selam verecek insanın yok onun için. Bir adamın bir duruşu olur, bir çizgisi olur. Gerçekten bu iş bir kadro işiyse, bu iş bir lider işiyse, bu bir parti işiyse, bizim çok şükür övünecek bir liderimiz var. Eğer sizinde övünecek bir lideriniz, Türkiye için söyleyecek sözünüz, Malatya için söyleyecek sözünüz, Yeşilyurt ve Dilek için söyleyecek sözünüz, projeleriniz varsa, işte meydan çıkıp söyleyin” şeklinde konuştu.

“MALATYA SON YILLARDA BÜYÜK HİZMETLER ALDI”

Malatya Belediye Başkanı ve AKP’nin Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı Ahmet Çakır, daha yoğun bir tempoyla, milletle el ele vererek, çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.

Malatya’da büyük bir hizmet akışını başlattıklarını ifade eden Çakır, “Görevde bulunduğumuz 5 yıllık süreçte Malatya’da büyük bir dönüşüm ve kalkınma başladı. Şehircilik adına önemli çalışmalar yaptık. Bu çalışmaları karalamak isteyenler olabiliyor. Dünyayı kendi etrafında dönüyor sananların karalamalarıyla bu iş gölgede kalmaz” dedi. Çakır, Malatya’nın son yıllarda görülmemiş bir hizmet aldığını kaydederek, büyükşehirle birlikte hizmetlerin Malatya’nın geneline yayılacağını dile getirdi.

“DİLEK 30 MART’TA SANDIKLARI PATLATACAK”

AKP Yeşilyurt Merkez İlçe Başkanı Bayram Taşkın ise 30 Mart’ta Dilek Beldesi’nin AKP’ye büyük bir destek vereceğine inandıklarını ifade ederek, “Biz inanıyoruz ki bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada inşallah Dilek sağduyusunu muhafaza edecek. İstikrar ve milli iradeden yana olacak. Dilek, adalet ve kalkınmadan yana olup, Başbakanına sahip çıkacak. Dilek’te 30 Mart’ta sandıklar patlayacak. Biz buna yürekten inanıyoruz” dedi.

“MALATYA’NIN YÜZÜ VE RENGİ DEĞİŞTİ”

AKP’nin Yeşilyurt Merkez İlçe Belediye Başkanlığı adayı Hacı Uğur Polat da Malatya’da geçmiş 5 yıllık dönemde önemli hizmetlerin yapıldığını kaydederek, “Malatya’nın yüzü ve rengi değişti. Malatya, eskiden Kayseri ve Konya’ya gıpta ile bakarken, örnek şehir konumuna geldi” dedi.

Polat, büyükşehir olan Malatya’nın bütünüyle planlanacağını ifade ederek, Malatya’yı daha ileri noktalara taşıyacaklarını söyledi.

"BERABER YÖNETECEĞİZ.."

Malatya Belediye Başkanı ve AKP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Çakır, Malatya’yı vatandaşlarla el ele yöneteceklerini ifade ederek, “Malatya’mız büyükşehir oldu. Bundan sonra da durmak yok daha çok hizmetle yola devam” dedi. 

Yerel seçim çalışmalarını sürdüren Çakır, Akpınar Mahallesi esnafını ziyaret etti. AKP Malatya İl Başkanı Avukat Bülent Tüfenkçi ile birlikte esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Çakır, kendisine iletilen istek ve sorunları dinledi.

Çakır’a, sokak ve cadde çalışmalarından dolayı teşekkür eden esnaflar, 30 Mart yerel seçimlerinde başarılar diledi. 

Malatya Belediye Başkanı ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Çakır, her zaman halka iç içe olduklarını ifade ederek, büyükşehir sürecinde de Malatya’yı vatandaşlarla birlikte yöneteceklerini söyledi. Çakır, Malatya’da 5 yıllık süreçte güzel çalışmalara imza attıklarını ifade ederek, büyükşehir ile birlikte hizmetin artarak, devam edeceğini dile getirdi. 

İl Başkanı Avukat Bülent Tüfenkçi ise, ''Biz, ekonomiyi sadece göstergelerden, grafiklerden, dijital ekranlardan değil, sokaktan, çarşıdan, pazardan, ekonomik gelişmelerin sokağa, insanımıza yansımasından takip ediyoruz. Bunların da ötesinde biz, esnafımızı ahilik geleneğinin bize bir emaneti olarak değerlendiriyor, sosyal dokumuzun temel taşı olarak görüyor, bu emanete sahip çıkmak için var gücümüzle çalışıyoruz. 12 yıllık sürede, esnafımız için, esnafımızı rahatlatmak, sorunlarını çözmek, imkanlarını artırmak için, çok önemli adımlarımız oldu.'' dedi.

Malatya Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Çakır, Malatya’nın geleceğini çok önemsediklerini ifade ederek, “Biz sizler için çalışıyoruz” dedi.

TAŞTEPE'DE..

AKP Malatya İl Teşkilatı, 30 Mart yerel seçim çalışmaları kapsamında Taştepe Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Vatandaşların yoğun ilgisi altında toplantının yapıldığı alana gelen Malatya Belediye Başkanı ve AKP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Çakır, bir vatandaşın kendisine uzattığı kasketi taktı. 

Mahalle toplantısında konuşan AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, “Çevre yolunun altında kalan bölgelerimiz, ilk olarak el atacağımız yerler diyerek görevimize başladık” dedi. 

Şahin, 2009 yılından bugüne kadar çevre yolunun altına birçok hizmetin verildiğini kaydederek, “Çevre yolunun altına 2009 yılından önce ne kadar hizmet verilmişti? 2009 yılından bugüne kadar 5 yılda ne hizmetler yapıldı” ifadesini kullandı. 

Şahin, milletvekili olduktan sonra Malatya’nın her bölgesini ziyaret edip, sorun ve istekleri dinlediklerini belirterek, “Biz milletvekili olduktan sonra sırtımızı millete dönenlerden olmadık” dedi. 

Mağdur olan bölgelerin kalkınması için Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile birlikte çalıştıklarını kaydeden Şahin, “Allah için şu yollara daha önce bir kepçe vurulmuş muydu? Yapılan çalışmaları görüyorsunuz. Daha önce neydi? Şimdi ne oldu?” diye konuştu. 

Malatya Belediye Başkanı ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Çakır, “Bizden önceki kaç dönemi sayarsanız sayın bizim dönemimizdeki kadar çevre yolunun altına yatırım yapılmamıştır. Bunu sadece bir nokta olarak görmemek gerekiyor” dedi.  

Çakır, kentsel yenileme projesiyle vatandaşların mağdur olmayacaklarını kaydederek, şunları söyledi: “Şehrin tamamında kentsel dönüşüm mastır planını hazırlıyoruz. Birbiriyle uyumlu, birbirini bütünleyen bir şehir ortaya koyuyoruz. Caddeleriyle, sokaklarıyla, altyapısıyla bu çalışmaları tasarlıyoruz. Bu proje gerçekleşirken, kimseyi mağdur etmeyeceğiz. Hükümetimizin çıkardığı yasa çerçevesinde vatandaşlarımızın kirası en uygun şekilde karşılanıyor. Vatandaşımız evini teslim alana kadar hiçbir mağduriyet yaşamayacak. Dolayısıyla bu yasadan sonra kentsel yenileme projesi mağduriyetleri tamamen ortadan kaldırıyor.  Bu bölgelerimizin gelişmesi, çocuklarımıza daha sağlıklı bir şehir bırakmak için kentsel yenileme projesini çok önemsiyoruz. Ama biz bu bölgelerimizde yapacağımız projeleri daha estetik yapıyoruz. Hem cephe mimarisi açısından hem de dairelerin planları tamamen Malatya’ya uygun bir şekilde planlamalarımızı yapıyoruz. Bu bölgede Malatya’mızın en güzel yerlerinden biri haline dönüşecek. Bunu Malatya’mız ve Malatya’mızın geleceği için çok önemsiyoruz. İnşallah sizlerin desteğiyle bu büyük projeyi uygulayacağız. Biz sizler için çalışıyoruz. Malatya hepimizin. Biz Malatya’yı bütünüyle geliştirmek için çalışıyoruz.”

Battalgazi Belediye Başkanı ve AKP Battalgazi Merkez İlçe Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, 10 yıllık belediye başkanlığı döneminde adaleti esas aldıklarını kaydederek, herkesi eşit gördüklerini ve kimseye ayrım yapmadıklarını belirtti.

Gürkan, kentsel yenileme projesinde vatandaşların mağdur edilmeyeceğini kaydederek, “Kentsel dönüşümde bütüncül bir planlama çıkaracağız. Bunu büyükşehir belediyemizle birlikte yapacağız. Lokal ve cazibeli uygulamalar yapacağız. Tarihsel, geleneksel, kültürel, inanç ve değerlerimi esas alan bir örnek ve cazibeli bir kentsel dönüşüm yapacağız. İnsanlarımızı mağdur etmeden bu çalışmaları yapacağız” dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız