SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"5 Yıldızlı Otel Ayarında.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:26:10
A- A+ PAYLAŞ
Malatya ve Elazığ'daki yüksek öğrenim öğrenci yurtlarının ihtiyaçları karşılayamadığı, bu nedenle yeni birt binaları yapılacağı bildirildi. Yeni yapılan yurt binalarının ise 5 yıldızlı otel ayarında olduğu, ranza sisteminden baza sistemine geçildiği belirtildi. 
 
Yüksek Öğrenm Kredi ve Yurtlar Kurumu (Yurt Kur) Malatya Bölge Müdürü Şahin Kayaduman, bölgeye bağlı yurtlar hakkında bilgi verdi. Malatya, Elazığ, Adıyaman ve Tunceli illerinin bağlı bulunduğu Yurt Kur Malatya Bölge Müdürlüğü olarak yüksek öğretim öğrencilerinin barınma ihtiyaçlarının karşılanması için çalıştıklarını söyleyen Şahin Kayaduman, "Malatya'da 4 bin küsür öğrencimizi barındıran yurtlarımız var. İnönü Üniversitesi kampüsünde bin 500 kişilik kız yurdumuz var. Ayrıca Battalgazi erkek öğrenci yurdumuz var bin 500 öğrencimiz kalıyor. Tevfik Temelli'deki kız yurdumuzda 300 , Arapgir'de 240 öğrencilik yurdumuz var. Mayıs ayı çerisinde kampüs içindeki bin öğrenci kapasiteli kız yurdu inşaatı yüzde 95'i geçti. Mayıs'ta teslim alacağız. Ayrıca Arapgir ilçesinde 300 kişilik yurt temeli atıldı. İnşaatı sürüyor. İnönü Ünieversitesi kampüsü içinde 20 dönümlük arazi tahsis edildi. Hazırlıkları sürüyor. Bin öğrenci kapasiteli yurt yapılması planlanıyor" ifadelerini kullandı. 
 
"Tunceli'de bin 500 kişilik yurdumuz var. 500 kişilik yurdun temeli de bugünlerde atılacak. Elazığ'da 2 bin 200 ve 300 kişilik yurdumuz var. Elazığ'da temeli atılan bin kişilik yurt da bu yılın Kasım ayında teslim edilecek. Adıyaman'da geçen yıl 11.ayda bin kişilik yurdu temsil aldık. Adıyaman'da da kapasite arttırım çalışmaları sürüyor. 
Kahta 250 ve Besni'de 300 kişilik iki yurdumuz var. Besni'de 300 kişilik yurt çalışması sürüyor" diyen Kayaduman, Malatya ve Elazığ'daki mevcut yurtların ihtiyacı karşılayamadığını vurguladı. 
 
"RANZA SİSTEMİNDEN BAZA SİSTEMİNE GEÇİLİYOR" 
"İhtiyaç çok. Yurtların kapasiteleri ihtiyaçları karşılamıyor. Yeni yapılacak yurtlarla nefes alınacak"şeklinde konuşan Kayaduman, "Yeni yurtlar, standartlar yükseltiliyor. 5 yıldızlı otel gibi yapılıyor. Ranza sistemi kalkıp, bir, iki veya üç kişilik baza sistemi uygulanmaya başladı" dedi. 
 
Şahin Kayaduman, Fuzuli Caddesi'nde kiralık binada bölge müdürlüğü olarak hizmetleri sürdürdüklerini de belirtip, "Malatya'ya bölge binası yapılacak. Fatih Lisesi doğusunda 3 bin metrekaler yer alındı. Kısa sürede temelini atacağız" bilgisini verdi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız