SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Rektörün 'Seyis Hikayesi'yle Bitti!.

0
Güncellendi - 2016-10-11 01:24:26
Rektörün 'Seyis Hikayesi'yle Bitti!.
A- A+ PAYLAŞ

  • 'Uluslararası Şehir ve Medeniyet Sempozyumu' sona erdi. Polat: "Katılımın azlığı bizleri asla üzmemeli"

Yeşilyurt Belediyesinin kültürel hizmetlerinden olan, Malatya İnönü Üniversitesi ile Yeşilyurt Medeniyet ve Sanat Araştırmaları Merkezinin destekleriyle düzenlenen Uluslararası “Şehir ve Medeniyet” Sempozyumu sona erdi. Sempozyumdaki konuşmalar ve analizler kitap haline getirilip yayınlanacak.

İran ve Hindistan’lı bilim adamlarının yanı sıra, Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden gelen akademisyenler, alanlarında deneyimli bürokrat ve siyasetçilerin katılımıyla Kongre ve Kültür Merkezinde organize edilen sempozyum iki gün sürdü.

KAPANIŞ PROGRAMI KONGRE VE KÜLTÜR MERKEZİNDE YAPILDI

“Toplum ve Şehir” başlığı altında düzenlenen son oturumun ardından düzenlenen kapanış programına Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Porf.Dr.Ahmet Kızılay, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Belediye Başkan Yardımcıları, akademisyenler ve davetliler katıldı.

Kaybedilmeye yüz tutmuş medeniyet kavramlarının yeniden hatırlanması, kent bilincinin önemi, kültürel birikimlerin gelecek nesillere doğru ve gerçek yanlarıyla aktarılmasının yanısıra farklı düşünce, öneri ve stratejilerin ortaya çıkartılması adına altı aylık hazırlık döneminin ardından düzenlenen Uluslararası “Şehir ve Medeniyet” Sempozyumunun genel bir değerlendirmesini yapan Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Doç.Dr.Gökhan Tuncel, böylesine anlamlı ve verimli bir organizasyonun düzenlenmesinde ciddi katkılar sağlayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’a teşekkürlerini sundu.

“ SEMPOZYUM KONUŞMALARI KİTAP HALİNE GETİRİLİP YAYINLANACAK “

gökhantuncelİki gün boyunca gerçekleşen sempozyumun her yönüyle faydalı geçtiğini ifade eden Doç.Dr.Tuncel (yandaki fotoğrafta), “Çok hızlı akan zaman ve serüvenin içerisinde belkide farklı bir açıdan değerlendirme, frene basmak, yukarıya çıkmak ve nefes alma fırsatı doğdu hepimiz için.Şehri ve medeniyeti aslında hayatı farklı bakış açılarıyla, yönleriyle değerlendirmeye tabi tutuldu.Bu değerlendirmelerin içinde geçmiş, yaşadığımız an, geleceğimiz, düşünce, tespit, öneri, yapı, mimari, kent estetiği ve ilişki anlayışı vardı.  Şehir ve Medeniyete ait olan birçok yaklaşım farklı yönleriyle ele alınmış oldu. Bu tür çalışmalar bizlere gerçek ile ideal arasında bir ilişki kurmayı, bu iki kavram arasındaki ilişkinin sonucunda eleştirisi ve değerlendirme imkanı sunmuş oldu. Bu tür sempozyumların yaşadığımız kente faydalı olduğu kanaatindeyim. Hayata dair önemli olan iki önemli kavramı detaylarıyla ele almış olduk. Sempozyum konuşmaları ve değerlendirmeleri kitap haline dönüşüp yayınlanacak.’Söz uçar yazı kalır’ diye çok güzel bir söz var, inşallah yazılı hale geldiği zaman hem Malatya’lılar, hem de düşünmek isteyen, eleştirmek isteyen,  görmek isteyen kişilere fırsat sunmuş olacağız. Düzenleme Kurulu olarak altı aylık bir çalışmanın sonunda bu organizasyon hayata geçti. Yeşilyurt Belediyesine, İnönü Üniversitesine, Sempozyum Düzenleme Kurulunda yer alan değerli isimlere bu güzel sempozyumdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

YEŞİLYURT KENT KONSEYİ GENEL SEKRETERİ ÇOBANOĞLU, “EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜRLER “

Sempozyumun paydaşlarından Yeşilyurt Medeniyet ve Sanat Araştırmaları Merkezi adına konuşan Yeşilyurt Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Çobanoğlu ise, “ Sempozyumu istediğimiz düzeyde ve anlayışta sonuçlandırdığımız için mutluyuz. Bizlere her alanda büyük destekler veren İnönü Üniversitesine ve akademisyenlere çok teşekkür ediyorum. Uluslar arası Şehir ve Medeniyet Sempozyumunun yanı sıra, faaliyete geçen Medeniyet ve Sanat Araştırmaları Merkezine Danışma Kurulu olarak hizmet veriyorlar. Çeşitli eğitim ve panellerde bizlere önemli destekler sağlıyorlar. Yeşilyurt Belediye Başkanımız ise bize sınırsız destek veriyor, kendisine en derin şükranlarımı sunuyorum. Belediyeler artık kültürel hizmetlere olan verdikleri desteklerle ön plana çıkacaklar. Bu açıdan çok büyük ufku olan, bizleri destekleyen kıymetli Başkanımıza, Sempozyum Düzenleme Kurulunda yer alan çok değerli isimlere ve sempozyumda bizi yalnız bırakmayan tüm katılımcılara teşekkür ediyorum “ dedi.

 “ ÇOK FAYDALI BİR SEMPOZYUM OLDU “

Sempozyumun altı aylık bir hazırlık döneminin ürünü olduğunu ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise “İki gün çok yoğun bir süreç yaşadık, tabiî ki bu sempozyumun oluşmasında da çok yoğun bir çalışma söz konusu oldu. Deneyimleri ve birikimleri üst seviyede olan isimlerin bir araya geldiği çok güçlü bir Düzenleme Kurulu altı aylık yoğun bir çalışmanın ardından bu sempozyumu bizlere hazırladılar. Çok faydalı bir sempozyum olduğu kanaatindeyim, konuşmalar, öneriler ve analizleri kitap haline getireceğiz. Kendi alanlarında deneyimli bir çok isim uzun yıllardır edindikleri tecrübeleri halkımızla paylaştılar. Katılımcıları ve oturumları takip edenlerin bu sempozyumdan gerekli şekilde istifade ettiklerine inanıyorum” dedi.

“SEMPOZYUMDA ELE ALINAN KONULAR 50-100 YIL SONRASINA IŞIK TUTACAK”

Kent bilincinin kuvvetlenmesi, medeniyetimizin sarsılma yapı taşlarının korunması ve gelecek nesillere aktarılmasına imkan sunmak adına düzenlenen sempozyumla ilgili diğer düşüncelerini paylaşan Başkan Polat, “Sempozyumda ele alınan konular hiç şüphesiz 50-100 yıl sonrasına ışık tutacaktır. Katılımın azlığı bizleri asla üzmemeli ve bu hizmetlerimize asla ara verdirecek duruma getirmemelidir. Çünkü burada dinleyici olarak yerini alanlar, istifade eden kişiler 10, 20, 30 yılı değil, 100 yıl sonrasını düşünüyorlar. Biz sadece o güne yönelik bir çalışma yapmadığımız için burada sayıların azlığı bizleri üzmemesi gerekir. Programları devam ettirmemizdeki motivasyonumuza olumsuz anlamda etki yapmaması gerekir. Öncelikle İnönü Üniversitesi Rektörümüz başta olmak üzere Düzenleme Kuruluna, Yeşilyurt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne, Medeniyet ve Sanat Araştırmaları Merkezine,  davetimize icabet edip iki gün boyunca çok faydalı bilgilerini bizlerle paylaşan hocalarımıza ve davetlilere teşekkür ediyorum” dedi.

REKTÖR PROF.DR.KIZILAY, “KATILIM MESELESİ HİÇ ÖNEMLİ DEĞİL “

Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ahmet Kızılay, iki gün boyunca çok faydalı bir sempozyum atmosferi yaşadıklarını ifade ettiği konuşmasında şunları söyledi: “ Çok güzel bir sempozyum olduğuna eminim, tarihi bir gün önceden belirlenen YÖK toplantısına katıldığım için ilk günkü programlara katılamadım.İnönü Üniversitemizdeki hocalarımız ve kendi ekibiyle bu anlamı ve güzel sempozyumu uzun bir çalışma döneminin ardından gerçekleştiren Belediye Başkanımız Hacı Uğur Polat’ı tebrik ediyorum.Katılım meselesi hiç önemli değil, bazen bir tane katılım olur bazen salon almaz.Bunu önceden kestiremiyorsunuz” dedi.

REKTÖR PROF.DR. KIZILAY’IN ANLATTIĞI SEYİS HİKAYESİ..

Sempozyumlara katılımla ilgili komik bir hikaye anlatan Rektör Kızılay’ın “  Bir zamanlar bir âlim zat varmış. Bu zat çok fazla ilmiyle dikkat çekermiş. Bir gün bir konferans düzenlemiş, hoca gerekli hazırlığı yapmış zaten alanında da yetkin. Salona gelmiş önde sadece bir kişi oturuyor başka kimse yok. Hoca tabiî ki bu duruma bozulmuş. Hoca “Sen kimsin, kimse gelmedi sen neden geldin? diye sormuş. Adamda “Seyisim” yanıtını vermiş. Âlim zat sohbeti yapıp yapmayacağına karar veremez. Beklediği kalabalık gelmemiş, gel gele bir at bakıcısı seyis gelmiş. Şimdi ne yapsın. Adama sorar. Ne dersin konferansı vereyim mi? “Vallahi ben bilmem, ama ben Seyisim bildiğim bir şey var ki, on atım olsa dokuz tanesi gelmese ben yine de o bir tek atı aç bırakmam ve yemini veririm.”diye karşılık vermiş. Âlim zat hatasını anlar. Ve bu seyiste iş var der. Ve konferansını yapmaya karar verir. Kürsüye çıkar. Günlerdir hazırladığı sunumunu bütün incelikleri ile anlatmaya başlar. Öyle ki karşısında yüzlerce kişi ve hem de seçkin bir topluluk varmış gibi bütün hazırlığını anlatır. Sonra gelir seyisin yanına, konferansı nasıl bulduğunu hoşuna gidip gitmediğini sorar. Seyis “ Vallahi ben nasıl olduğunu bilmem. Ben seyisim. Bildiğim bir şey vardır ki, on atın yemi bir tek ata verilmez” diye karşılık vermiş”. dedi.

Rektör Kızılay’ın bu ilginç hikayeyi davetlilerle paylaşması salonda gülüşmelere neden oldu.

REKTÖR KIZILAY, “ BİLİMSEL TOPLANTILARA KATILIM AZ OLUR “

Bilimsel toplantılara katılım az olduğunu hatırlatan Rektör Kızılay, “Bizim işimiz bilimsel toplantılar yapmaktır, orda dinlemek ve konuşmaktır. Bilimsel toplantılara katılım az olur, çoşkulu toplantılara katılım ise çok olur. Katılım tabiî ki çok olsa iyiydi ama katılımın, sayının değil, ilgili olanların katılımı önemlidir. Sempozyumun kitaplaşması ve kayıtlara geçmesi önemlidir.Bunlarda mutlaka yapılacaktır” dedi.

Uluslararası “Şehir ve Medeniyet” Sempozyumu Kongre ve Kültür Merkezi önünde çekilen toplu fotoğraf ile sona erdi.

Bülten

sempozyum1

sempozyum

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • mert (7 yıl önce)
    Hak ettiğiniz şekilde yönetilirsiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • dobra.dobra (7 yıl önce)
    Onlerini goremeyenler 50 yili nasil goruyo dusundurucu
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (7 yıl önce)
    Konferansin ismi iş ve aş olsaydı katılım daha çok olurdu ortada şehir ve medeniyet olmayınca katılımda az olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • kemal (7 yıl önce)
    rektöre helal olsun konuyu özetlemiiş. anlayana tabi.
    0
    0
    Yanıtla
  • kemal (7 yıl önce)
    neden kimse katılmadı acaba sadece temizlik işçilerini zorla katılımını sağlasaydınız başkan üzülmez di. düzenleyen adam neci acaba
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramo (7 yıl önce)
    bazen ne düşünüyorum biliyor musunuz Biz Allah'ın yolundan gittiğimizi sanarken yanlış mı yaptık ki bize bu yöneticileri müstahak görüyorsun Allah'ım eğer ki benim bir hatam olduysa benim yüzümden memleketime bu çileyi çektirme Tüm Malatyalılardan bu duayı bekliyorum. memleket kurtulsun bari.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bakış Açısı (7 yıl önce)
    bir hikayede ben anlatyayım size bir gün bir karı koca evde konuşurken karısı kocasına demiş ki beni aldatırsan seni boşarım. kocası ise şöyle bir cevap vermiş daha seni aldatacak parayı kazanmıyorum demiş. kadın şaşırmış bazı şeylerin olması için öncelikle temel ihtiyaçların karşılanması lazım belediyesel olarak bu işlere para harcayıp bütçenizi bitirene kadar önce vatandaşın temel ihtiyaçlarını karşılayın. ne zaman düz ayağa çıkar asfalt yol okullar vb şeyler tamamlanırsa sonra aşure yemek dağıtırsınız. sezai karakoç üstaddır doğru geçen sene hayretle izlediğim bir olaydı 2 gün boyunca adamın adına sempozyum düzenlediniz 100 lerce kişi otellerde konaklama sağladı milyarlarca para harcandı öbür taraftan bizim caddenin yolları para yok diye 2017 nin yatırım planı içine alında arkadaş önce vatandaşın temel ihtiyaçlarını karşılayın sonra bu işlere para harcayın millet açken tabiki bu programlara katılım olmaz batı özentiliği bunlar. batı çooktan sizin yapmayı planladıklarınızı yaptıgı için sempozyumlar panelleri düzenliyor. şimdi olaya yanlış yerden bakıpp kopya çekiyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • a.gürbüz (7 yıl önce)
    sn bşkn Hacı polat b eyefedi size sorunlarını anlatmaya gelen insanlara ..öyle hikayeler anlatıyorsunuzki evelallaaah.insanlar.dertler inden vazgeçip Yanınızdan.Ayrılıyorlar.Taht kadıya mülk degildir sn bşk ım
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (7 yıl önce)
    Katılım az derken bizim katıldığımiz alanda belediye başkan yardımcısı ve bizim dışımızda kimse yoktu. Profesörleri çağır karşılayan ağırlayan olmasın. Belediye hangi kafada merak ettim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (7 yıl önce)
    Vah Malatyam vay Düzenledikleri sempozyuma kimse gelmeyince Y.Yurt ilçe reisi Polat: “Katılımın azlığı bizleri asla üzmemeli” demiş hep alışmışlar bindirme kıtalarlarla AK toplantı yapmaya konusu bilim ve sanat olunca tabi ki hiç kimse gelmez .Memleketi siz bu hale getirdinizşimdi kimse gelmiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fahri (7 yıl önce)
    Noldu kimse gelmedi demi. Anladiniz artık medeni olmadığınızı hacı polat. İş kişinin aynasıdır.
    0
    0
    Yanıtla