SON DAKİKA
SON DEPREMLER

50 Bildiri Tartışıldı

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:11:37
50 Bildiri Tartışıldı
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi'nin ev sahipliğinde, üniversite ve Türk Biyokimya Derneği'nce düzenlenen "Laboratuvar Yönetimi: Kalite- Standardizasyon- Akreditasyon Sempozyumu" Cumartesi günü sona erdi. 16-18 Ekim tarihleri arasında yapılan ve çok sayıda bilim insanının bildirilerin sunulduğu sempozyumun katılımcılarının oldukça memnun kaldıkları bildirildi.

Tıbbi Laboratuvar uzmanlarının pratikte karşılaştığı konulardan, Akreditasyon Sürecine Sağlık Bakanlığı'nın ve TÜRKAK'ın yaklaşımı, bu konudaki çalışmaları ile ilgili bilgilere kadar ele alınan sempozyumda konuşulan konulardan bazıları şunlar:

Program akreditasyon ve kalite çalışmaları, Laboratuvarın klinik karardaki rolü ile bu konferansların tamamlayıcısı olarak “Rasyonel Test İstemi ve Tıbbi Laboratuvar” ve “Toplum ve Hasta Temelli Laboratuvar Veri Algoritmaları”, “Analitik Hatalar” (interferanslar, ölçüm belirsizliği, izlenebilirlik-standardizasyon-harmonizasyon), “Analiz Öncesi ve Sonrası Hatalar, Kritik Değerler”, “Toplam Kalite Yönetimi”(kalite indikatörleri, metot validasyonu, kalibrasyon hataları ve verifikasyonu), “Bilgi Sistemleri, Referans Aralıklar ve Biyolojik Varyasyon”, Laboratuvar yönetiminin Moleküler Tanıda Kalite, Laboratuvar Güvenliği ve Laboratuvar AtıklarıL, aboratuvarlarda zaman zaman görevlileri zorlayan döner sermaye ek ödeme sistemi, hasta başı testler ve Eğitimin akreditasyonu, Araştırma laboratuvarlarında kalite ve etik.

Sempozyumun düzenleyicilerinden İnönü Üniversite öğretim üyesi Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Yüksek Öğretim Kurumu akreditasyon çalışmalarından ve Tıp fakültelerinde okutulan müfredatın akreditasyona uyumunu anlattı, konuşmasının sonunda annesinin vefatından  duyduğu üzüntüyü dile getirerek ona ve emeği geçen herkese  teşekkür etti. 

Daha sonra “Malatya: Tarihi ve Kültürel Zenginlikleri“ni Prof. Dr. Mehmet Karagöz, “Tıbbi ve Ekonomik Özellikleriyle Malatya Kayısıları”nı Prof. Dr. Bayram Murat Asma anlattı. Bütün bunların yanı sıra, açılış programı kapsamında, Malatya'nın tarihi ve kültürel zenginlikleri, bir anlamda Malatya ile özdeşleşmiş olan, kayısının tıbbi ve ekonomik değeri, üzerine konuşmalar da yapıldı.

Programda ayrıca plaket töreni de yapıldı. Türk Biyokimya Derneği Başkanı Nazmi Özer; Yerel organizasyon komitası adına Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut’a , Rektör Cemil Çelik’e, Tıp Fakultesi Dekanı Prof. Dr. Unsal Özgen’e İnönü Üniversitesi Tıp Fakultesi Tıbbi Biyokimya AD. Başkanı  Prof. Dr. Yusuf Türköz’e, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a plaket verdi.

3 günlük sempozyumda 50 sözlü ve poster bildiriler tartışıldı. Özetler ayrıca SSCI’ya giren  ulusal Türk Biyokimya Dergisi’nde yayımlanacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız