SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"50 Bin Ailenin Yüzü Gülecek"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:30:48
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi Esenlik İmar İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi’nin cirosunu 2013'de 251 milyon 260 bin liraya çıkardığı bildirildi. 

Esenlik Şirketi Genel Müdürü Hulusi Boyraz, yaptığı açıklamada, “Göreve geldiğimiz 2009 yılından bu yana hedef olarak önümüze koyduğumuz projeleri bir bir gerçekleştirdik. Esenlik’e duyulan güven sayesinde yeni yatırımlarımız piyasalarda kısa sürede karşılığını buldu. Malatya ve bölgesine güç katmaya devam edecek olan Esenlik her yıl olduğu gibi 2014 ve ileriki yıllarda da yatırımlarına devam ederek sürekli büyüme hedefi ile yoluna devam edecek’ dedi ve Esenlik’in 2013 yılına ait rakamsal verilerini açıkladı.

Şirketin ödenmiş sermayesinin 2013 yılında 16 milyon lira olduğunu belirten Boyraz, bir önceki yıla kıyasla birlikte, rakamları şu şekilde ortaya koydu:

“Ciromuzu, 2013'de 251 milyon 260 bin liraya çıkardık. (2012 yılında 216 milyon 310 bin lira) 2013 yılında 24 milyon 990 bin lira vergi ödedik. (2012'de 21 milyon 260 bin lira) 2013'de 10 milyon 640 bin lira yatırım gerçekleştirdik. (2012 yılında 9 milyon 309 bin lira yatırım) 2013 yılı vergi öncesi karımız 1 milyon 850 bin lira olarak gerçekleşti.2013 yılı net karımız ise 1 milyon 460 bin lira.”

Yeni yatırımların aynı zamanda insanımız için istihdam olanakları sunduğunun altını çizen Boyraz; ‘2012 yılında bin 480 olan çalışan sayımız 2013’de 1650 ye çıktı. Esenlik, yaptığı yatırımlarının sağladığı istihdam imkanı ile de ayrıca bölge için çok önemli bir kuruluştur. Süpermarket şubelerimizde verdiğimiz kaliteli hizmet çevre illerde büyük teveccüh görüyor. Esenlik Süpermarketleri bundan böyle perakende sektöründe bölgemizin en değerli markasıdır. Bugün toplamda 32’ye çıkardığımız şube sayımızı gerekli fizibilite çalışmalarımızı yaparak artırmaya devam edeceğiz. Marketlerimizin bizim açımızdan diğer bir değeri de ‘Esenlik, Nergis ve Epak’ markalarımızla ürettiğimiz bakliyat, baharat, et ve süt ürünleri, temizlik ürünleri ürün gruplarımızın hazır bir pazarı olmalarıdır. Bu yönüyle Esenlik yatırımları birbirini destekler nitelikte gerçekleşmekte ve yatırımlarımızın ayakları sağlam zeminde bulunmaktadır. İnşaat ve Emlak çalışmaları hakkında; ‘Malatya Belediyesi’nin son dönemde altyapı ve üstyapıda gerçekleştirdiği projelerin hayata geçirilmesinde, 5 fabrikadan oluşan beton elemanları fabrikalarımızla hem malzeme teminini sağladık hem de mühendislik hizmetlerini Esenlik olarak başardık. 200’ün üzerinde cadde ve sokak tüm altyapı bileşenleri ile beraber yenilendi, Avrupa standartlarında kaldırımlarla, aydınlatmalarıyla modern görünüme kavuşturuldu. Yeşilevler, Malatya’da sosyal konutların en güzel ve ilk örneklerinden. Ardından teslim aşamasına gelen Yeşilkent Sosyal Konutlarımız ve şuanda satışına başladığımız, bizim için bir ‘prestij proje’ olan Elitpark konutlarımız sektördeki yerimizi sağlam ve sarsılmaz hale getirmiştir” dedi.

Birinci Organize Sanayi Bölgesi'nde kurduğumuz Esenlik Kimya Fabrikası’nda test aşamalarının tamamlanarak kısa sürede üretimin aktif hale getirildiğini vurgulayan Boyraz, “2 bin 500 metrekare kapalı alana sahip fabrikamız günlük 50 ton üretim kapasitesiyle çalışmalarını sürdürüyor. Sıvı deterjan, yumuşatıcı, çamaşır suyu ve yüzey temizleyici ürün gruplarında ‘Epak, Esenlik, Espirin’ markalarımızla piyasaya sürdüğümüz ürün çeşitlerimiz 100’e yaklaştı. Başta kayısımızın değerlenmesini sağlayacak ve bu işten geçimini sağlayan 50 binden fazla ailemizin yüzünü güldürecek olan Meyve Suyu Fabrikası’nın yer tahsisini yaptık. 2014 yılı içerisinde inşallah temelini atmayı planlıyoruz. Fabrikamız, kayısı, kiraz, üzüm, elma gibi bölgemizde yoğun olarak yetiştirilen meyvelerimiz için önemli bir pazar oluşturacak” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız