SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'50 Bin Mevsimlik İşçi Gelecek'

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:10:31
'50 Bin Mevsimlik İşçi Gelecek'
A- A+ PAYLAŞ
Malatya'da mevsimlik işçiler için 3 ayrı yerde çadırkent kurulacak. 
     
İl Özel İdaresi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Murat Sezik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, temmuz ayında başlaması beklenen kayısı hasadı öncesinde çevre illerden gelecek mevsimlik işçiler için çadırkent kurma çalışmalarına başladıklarını söyledi. 
     
Kayısı işçileri için merkeze bağlı Tepeköy'de 200 kişilik ve Yazıhan ilçesine bağlı Durucasu beldesinde de 250 kişilik bir çadırkent oluşturacaklarını ifade eden Sezik, nohut ve mercimek işçileri için ise Darende ilçesine bağlı Yeniköy'de 350 kişilik bir çadırkent kuracaklarını kaydetti. 
     
Çadırların üzerine güneş enerjisi paneli yerleştirerek bu alanların enerjisini güneşten sağlayacaklarını belirten Sezik, böylece işçilerin elektrik faturası sıkıntısından da kurtulacağını bildirdi. 
     
Murat Sezik, her bir çadırın yanında bir kabin bulunacağını, bu kabinlerde banyo ve tuvaletlerin olacağını aktardı. 
     
     -Malatya'ya 50 bin mevsimlik işçi gelmesi bekleniyor- 
     
Malatya Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş da Malatya'ya bu yıl 50 bin mevsimlik kayısı işçisinin gelmesini beklediklerini söyledi. 
     
Adıyaman, Şanlıurfa, Batman, Sivas ve Diyarbakır'dan gelecek işçilere günlük 28,5 lira yevmiye verilmesinin kararlaştırıldığını anlatan Polatbaş, işçilerin Malatya'da 1-1,5 ay kalacağını belirtti. 
     
60 bin ailenin kayısı üretimi yaptığı Malatya'da yaş kayısı rekoltesinin 600 bin ton, kuru kayısı rekoltesinin ise 150 bin ton olacağının öngörüldüğünü bildiren Polatbaş, kaliteli kuru kayısı rekoltesinin ise 90 bin ton olacağını kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız