SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'50 Civarında Tutanak Yapıldı'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Sağlık İl Müdürü Hacı Bayram Zengin, kış mevsimine girilmesi nedeniyle vatandaşların dışarı çıkıp sigara içmede biraz sıkıntı yaşandığını belirtip, "Malatya'da 50 civarında sigarayla ilgili ceza tutanağı düzenlendi" dedi.

Sigara kanunun denetimiyle ilgili bilgi veren Sağlık İl Müdürü Hacı Bayram Zengin, "Bakanlığın çıkardığı konuna uyulması konusunda bir hassasiyet oluştu. Çok ciddi kabul gördü. Sigara satışlarının ciddi anlamda düştüğünü görüyoruz. Vatandaşların bu yasağa uyma konusunda zorluk çektiğine şahitlik etmedim. Ancak bugünlerde kış mevsimine girilmesi nedeniyle vatandaşların dışarı çıkıp sigara içmede biraz sıkıntı yaşadığını tespit ettik" ifadelerini kullandı.

"Sağlık Müdürlüğümüzün koordinatörlüğünde emniyet, milli eğitim ve belediyenin içinde bulunduğu il genelinde 138 kişilik bir denetim ekibimiz var. Eğitilen arkadaşlar 7-24 saat usulüne göre çalışıyorlar" diyen Zengin, daha sonra şunları belirtti:

"Ayrıca dumansız hava sahası ihbar hattı da oluşturduk. Vatandaşlar bu numarayı sürekli arıyorlar. Kış mevsimine girilmesi nedeniyle sigara içilen mekanlar, kahvehane, birahane ve bar gibi mekanlarda dirençler oluşmaya başladı. Arkadaşlarımızın ikazları ile bu direnç giderilmeye çalışıyor. Fazla direnen olursa cezai müeyyide uygulanıyor."

Denetmenlerin 3 binin üzerinde yeri denetlendiğine dikkat çeken Zengin, "Çoğunluğu bireysel olmak üzere 50'ye yakın ceza tutanağı düzenlendi. Mutlu olduğumuz bir konu da, vatandaşlar artık bir birini uyarmaya başladı. Bizim denetlememizden ziyade, vatandaşların sigara içeni ikaz etmesi önemli bir gelişmedir. Kapalı mekanda yanında sigara içen biri varsa, 'beyefendi burası kapalı mekan sigara içmek yasak. Sigara dumanınızı çekmek zorunda değiliz' diye ikaz edenler günden güne artıyor" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız