SON DAKİKA
SON DEPREMLER

50 Gözaltı, 555 Ceza

A- A+ PAYLAŞ

Polis, son bir hafta içerisinde aralarında Müstehcenlik, Cinsel Taciz, Şantaj şüphelilerinin de bulunduğu 50 kişinin yakalandığını, MOBESE kameraları aracılığıyla yapılan trafik denetimlerinde ise 555 araç hakkında cezai işlem yapıldığını açıkladı.

50 GÖZALTI..
Emniyet Müdürlüğü, polis ekiplerince son 1 hafta gözaltına alınan şahıslarla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"İşlemiş oldukları suçlardan dolayı haklarında adli işlem yapılan ve mahkemeler tarafından hüküm verilen şahısların yakalama emri ve Cumhuriyet Başsavcılığınca haklarında yakalama müzekkereleri çıkartılan şahıslardan 50 kişi Asayiş Şube Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz tarafından yakalanarak adli mercilere teslim edilmiştir.

* 3167 SKM suçundan Cemil İ. Aziz G. Zafer Ö. Nermin Y. İlhan B. Mehmet K. :6
* Bakaya suçundan Kazım D.
* Basit Yaralama suçundan Ahmet Şahap Ö.
* Bıçakla Yaralama suçundan Mahmut K. Hacı B. :2
* Cinsel Taciz suçundan Gökhan A.
* Dolandırıcılık suçundan Ali Osman Y. Kadir Hayrettin Ö. :2
* Emre İtaatsizlikte Israr suçundan Yasin Ö.
* Eşhasa Karşı Müessir Fiil suçundan Nurhan Ç.
* Eşhasa Karşı Cürümler suçundan Uğur K.
* Ev ve İşyerinden Hırsızlık suçundan Cemil B.
* Görevi Kötüye Kullanmak suçundan Emrah Ü.
* Hakaret suçundan Elif Elmas Y. Ufuk Ş. :2
* Hayati Tehlike Arzedecek Şekilde Bıçakla Yaralama suçundan İhsan K.
* Hırsızlık suçundan İpek T. Murtaza Ç. Gökhan A. Cemal D. Ramazan K. Şadiye S. :6
* İhaleye Fesat Karıştırma suçundan Hakan G.
* İnsan Ticareti suçundan Canan K. Turgay K. Hasan Ö. Sadin Y. :4
* Kasten Adam Öldürme suçundan Bahaddin T. Hüseyin Ş. :2
* Kasten Yaralama suçundan Ersin T.
* Bulunan Kayıp Şahıs Muteber B. Ali K. Şedan Dicle T. :3
* İmar Kirliliğine neden olma suçundan İsrafil Ç.
* Müessir Fiil suçundan Abdurrahman A. Hüseyin K. :2
* Mühür Bozma suçundan Mustafa K.
* Müstehcenlik suçundan Mustafa T. Burak A. :2
* Nafaka Yükümlülüğünü yerine getirmemek suçundan Murat K.
* Şantaj, Ölümle Tehdit ve Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma suçundan Erdoğan Ö. Mehmet Y. :2
* Tehdit suçundan Mustafa A. Arif Ş. Tolgahan K. :3"

MOBESE'DEN 555 CEZA..
Bu arada, MOBESE kameraları aracılığıyla son 1 hafta içerisinde 555 aracın plakasına çeşitli trafik ihlalleri nedeniyle ceza uygulandığı bildirildi.

Emniyet Müdürlüğü'nün MOBESE denetimleri ile ilgili açıklama şöyle:

"Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (MOBESE) kapsamında ilimizin çeşitli yerlerinde bulunan 35 adet kamera ile merkezimizde çalışan izleme operatörleri 24 saat park, bahçe, kavşaklar, meydanlar ve caddeleri izlemekte, herhangi bir olumsuz trafik veya asayiş olayı ile karşılaştığında hemen en yakın ekibi olay yerine sevk ederek olaylara anında müdahale edilmesini sağlamaktadır.

MOBESE sisteminde, 01.08.2009 tarihinden bu yana MOBESE merkezindeki izleme operatörleri tarafından tespit edilen trafik kural ihlali yapan sürücülere, özellikle kırmızı ışık ihlali olmak üzere 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunun 116.maddesine istinaden cezai işlem uygulanmaya başlanmıştır.

Bu konuda vatandaşlarımızı bilgilendirmek için yapılan basın açıklamaların yanında ilimizin çeşitli yerlerine uyarı levhaları yerleştirilmiştir.

MOBESE sisteminin cezai işlem uygulanmaya başlandıktan sonra trafik kurallarına riayetlerin arttığı gözlenmiş olup, 15.02.2010 / 21.02.2010 tarihleri arasında MOBESE Sistemi kullanılarak yapılan haftalık işlem sayısı;

310 araca kırmızı ışık ihlali yapmaktan, 245 araca trafik levhalarına uymamak, ters yöne girmek ve hatalı dönüş yapmaktan, toplam 555 araca MOBESE kayıtlarından cezai işlem uygulanmıştır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız