SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"50 Hastanın Sonucu Pozitif Çıktı"

0
Güncellendi - 2020-04-24 03:31:01
A- A+ PAYLAŞ

"HALEN HASTANEMİZDE YATAN..." İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM) Başhekimi Prof. Dr. Ali Beytur, tıp merkezinde covid-19 testi pozitif çıkan ve şüpheli toplam 32 hastanın yatarak tedavi gördüğünü söyledi. Prof. Dr. Beytur, salgının başından bu yana toplam 2922 hastanın başvurduğunu belirterek “Bu hastalardan 1703’üne PCR testi yapıldı. Bunlardan 50’sinin sonucu pozitif geldi. Covit-19 testi pozitif gelen veya testi negatif olmasına karşın akciğer muayene ve görüntüleme bulguları hastalıkla uyumlu olan 16’sı çocuk toplam 198 hasta yatırıldı. Covit-19 pozitif hastaların 39’u taburcu edildi, bir hastamız vefat etti ve 10 covit-19 pozitif hasta halen yatmaktadır. Hâlihazırda hastanemizde 11’i yoğun bakımda olmak üzere pozitif ve şüpheli toplam 32 hasta yatmaktadır” bilgisini verdi.

Sağlık çalışanları ile katkı veren kurumlara teşekkür

TÖTM Başhekimi Prof. Dr. Ali Beytur, konuyla ilgil açıklama yaparak tedavi gören ve hastaneye başvuran hasta sayısına ilişkin bilgi verirken, sağlık çalışanları ile bu süreçte hastaneye katkı sunan kurum ve kuruluşlara da teşekkür etti.

“3 yoğun bakım, 4 servisle koronavirüs hastalarını tedavi ediyoruz”

Açıklamasına, gecesini gündüzüne katarak salgına karşı en ön saflarda mücadele eden doktor ve diğer tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ederek başlayan Başhekim Ali Beytur, salgının en başından İ.Ü Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, TÖTM Dekanı Prof. Dr. Mahmut Durmuş ve diğer ilgili öğretim üyeleriyle hastanede pandemi kurulu oluşturduklarını hatırlattı ve salgınla mücadele için 3 yoğun bakım ünitesi ile 4 ayrı servisi hazır hale getirdiklerini belirtti. 20 Mart’tan itibaren Adıyaman, Malatya Elazığ ve Tunceli illeri için covid-19 PCR testlerini yapmaya başladıklarını aktaran Beytur, “İlk hastamızı yatırdığımız 23 Mart 2020 tarihinden önce 3 yoğun bakım ünitemiz ve 4 servisimizi hazır hale getirdik. En kötü duruma karşı bir o kadar daha hasta yatağını hizmete sunmaya hazırız.

Hastanemize covid-19 şüphesiyle 570’i çocuk olmak üzere toplam 2922 hasta başvurdu. Bu hastalardan 1703’üne PCR testi yapıldı. Bunlardan 50’sinin sonucu pozitif geldi.

Covit-19 testi pozitif gelen veya testi negatif olmasına karşın akciğer muayene ve görüntüleme bulguları hastalıkla uyumlu olan 16’sı çocuk toplam 198 hasta yatırıldı.

Covit-19 pozitif hastaların 39’u taburcu edildi, bir hastamız vefat etti ve 10 covit-19 pozitif hasta halen yatmaktadır. Hâlihazırda hastanemizde 11’i yoğun bakımda olmak üzere pozitif ve şüpheli toplam 32 hasta yatmaktadır” şeklinde bilgi verdi.

“120 bin adet maske ürettik”

Türkiye’de ilk kez hastanenin terzihanesinde cerrahi maske üretiminin yanı sıra Eczacılık ve Kimya Fakültesi ile birlikte el dezenfektanı üretimine başladıklarını ve bu yönüyle birçok hastaneye de örnek olduklarını ifade eden Prof. Dr. Ali Beytur, “Ardından üniversitemiz Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı bünyesinde maske üretimine başlanarak bugüne dek yaklaşık 120.000 maske ürettik. Sağlık Bakanlığı tamimlerinden önce hastanemize gelen herkese maske verilmeye başlandı. Bu süreçte Sağlık İl Müdürlüğümüz kanalıyla Bakanlığımızca hastanemize 69.600 cerrahi maske gönderildi. Alkol bazlı el dezenfektanı sıkıntısına karşı üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü hocamız Prof. Dr. Bülent Alıcı ve Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Sandal’ın destekleri ile yaklaşık 2 ton el dezenfektanı üretildi.

Dr. Öğretim Üyesi Cemal Koyunoğlu, Doç. Dr. Teoman Karadağ ve Doç. Dr. Fatih Bulut koordinesinde Mühendislik Fakültesi, OSB Meslek Yüksek Okulundaki 3D yazıcılar kullanılarak ve hastanemiz imkânları ile yüz siperliği üretildi ve bağışlanan siperliklerle birlikte personelimize dağıtıldı.

Birimlere dağıtılan koruyucu ekipmanlara ek olarak tüm personelimize kişisel koruyucu ekipman dağıttık” dedi.

Türkiye’nin pandemi ile mücadelesi bizi onurlandırmaktadır”

Sağlık Bakanlığı’nın ilk günden itaberen salgına karşı düzenli yayınladığı bilgi ve klavuzlarla vatandaşı bilgilendirdiğini kaydeden Prof. Dr. Ali Beytur, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

“Kanuni hakları olmasına rağmen evde oturmak yerine kendi istekleriyle çalışmak isteyen engelli ve kronik hastalığı olan personellerimiz de oldu. Bu arkadaşlarımıza ayrıca teşekkür ediyorum.

İlk günden itibaren Sağlık Bakanlığımız salgına karşı düzenli olarak kılavuzlar yayınladı ve sürekli güncelledi. Ayrıca her konuda destek olan Sağlık Bakanlığımıza çalışanlarımız adına teşekkür ederim.

Türkiye Cumhuriyeti'nin dünyaya örnek olan pandemiyle mücadelesi bizleri onurlandırmaktadır. Devletimizin gücünü her daim yanımızda hissetmekteyiz.

Salgınla mücadelenin başarılı olabilmesi için önerilen koruyucu ekipman kullanımına, sosyal mesafeye azami riayet etmenizi istirham eder, tüm çalışanlarımıza idari ekibim adına tekrar teşekkür ederim.”

Prof. Dr. Ali Beytur, salgın süresinde bazı firmalar ile çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarına hastaneye katkılarından dolayı teşekkür ederken, bu isimleri de şöyle sıraladı.

1. Dulkadiroğlu Dezenfektan (İzmir)

2. Emkasan Tekstil Mehmet KARABULUT (Malatya)

3. Engin Fırat Prodüksiyon (Malatya)

4. Ford Otosan (Adapazarı)

5. Ilsan Tekstil (Malatya)

6. Inovapek (İnönü Üniversitesi Teknokent)

7. Malatya Eğitim Vakfı

8. Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Fırat ve Beydağı Gençlik Merkezleri

9. Malatya Hayriye Başdemir İlköğretim Okulu

10. Malatya Pazarı, kayısı ve çerez ikramı (İstanbul)

11. Malatya Şehit Kemal Özalper Endüstri Meslek Lisesi

12. Milliyetçi Hareket Partisi Malatya İl Başkanlığı

13. Mustafa Mirza, Yamanlar Makine (İstanbul)

14. Nef Vakfı (İstanbul)

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • ZEKİ ALTUNKAYA (3 yıl önce)
    Rabbim yar ve yardımcınız olsun. Vesselam
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    İşte bu ya. Bütün dünyayı tehdit eden küresel bir sorun ile ilgili yetkili mercilerin açıklamaları ile yetinilmeli. İl Hıfzı Sıhha Kurulu, Valilik, Başhekimlikler vs. bu hastalıkla ilgili verileri açıklamayı akletmiyor, ama herkesin malumu nir siyasi partinin il başkanı kendisini böyle bir açıklama yapmakla mükellef hissediyor. Başı göğe ermiştir şimdi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fevzi kırık (3 yıl önce)
    Değerli doktorum gayretlerinizden dolayı Allah razı olsun.Tip merkezi sehrimizin gururudur.Allah yardımcınız olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Erdoğan (3 yıl önce)
    Boztepede atıl duran Askeri hastane neden faaliyete geçirilmez bu durumda Çürükse sökülüp yenisi inşa edilebilir bakınız Devlet Başakşehir hastanesini 10 gün gibi kıssa bir sürede faaliyete aldı buranın da alınması gerekli bir sürü sağlık mezunumuz var boşta hem onlara da iş imkanı doğar
    0
    0
    Yanıtla
  • sen hangi dünyada yaşıyon 6 yılda yapılan hastaneyi 10 günde yapıldı görüyon sanki malatyada yatacak yatak yok hastane yaptırıyon sağlık personel sayısı yatak sayısı yeterli bazıları memnun olsun diye hastane yapılmıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • aziz (3 yıl önce)
    Corona olmayan hastalar nereye gidecek?
    0
    0
    Yanıtla
  • sadece 4 servis pandemi için ayrılmış diğer bölümler ve servisler demek devam ediyor sanki tüm bina pandemi hastanesi olmuş gibi davranmaya gerek bilgi burada aranmaz 184 ara sana söyle nereye gideceğini
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Beye (3 yıl önce)
    Üniversitemizin MEDİKO'su personeline maske dagıtıyor ama biz bir türlü alamadık. Egitim-Birsen cilerde ise paket paket var. Sanırım onlar daha önemli insanlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Bir ildeki bütün hastaneler pandemi hastahanesi ilan edilirmi anlamış değilim Turgut Özal tıp merkezi Malatya araştırma ve uygulama hastahanesi ve Yeşilyurt devlet hastahanesi ucude pandemi hastahanesi büyüklerimizin mutlaka bir bildiği vardır diyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Arat Gedikoglu (3 yıl önce)Malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    Bildikleri varmı bilmiyorum Ancak sonuna kadar haklısınız. Tamam çok özel bir durum var bunu anlıyorum. Ancak 3 hastaneden 2 si pandemi hastanesi olsaydı normal hastalar da diğer hastahaneye giderdi. 3 ü birden pandemi hastahanesi ilan edilirmi hiç. normalde hasta olan insanlar hastahanaye gitmekten çekinir oldular. Ben bunu il sağlık müdürünün zaafiyeti olarak görüyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Pandemi ilan edilmeyen hastanede yatan hastaların korona olmadığını veya yanında gezinen refakatçinin hasta olmadığını nereden biliyorsun onun için her hastanenin pandemi hastanesi oldugunu farzetmek lazım tüm hastanelerde steril alanlar ilan edilip o bölgelere alınan hastaları düzenli secmek lazım
    0
    0
    Yanıtla
  • Arat Gedikoglu (3 yıl önce)Levent isimli kullanıcı yorumuna
    Sanırım sen biliyorsun. Arkadaş. Bizde zaten bilinsin istiyoruz. . Tabiki tüm hastahaneler steril olmalı aksini söyleyip.de ben çok akıllıyım gibi böyle bilgiçlik taslamaya gerek yok. Ancak Ankara istanbul gibi büyük yerlerde tüm hastahaneler pandemi hastahanesi değil. ornekler mevcut anladınmı.. sakın biz ankara istanbul değiliz gibi bir açıklamayada gerek yok. hemen atlama.
    0
    0
    Yanıtla
  • alo 184
    0
    0
    Yanıtla