SON DAKİKA
SON DEPREMLER

50 Kursiyere Sertifika

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İnönü Üniversitesi Yakınca Meslek Yüksekokulu'nda
"Sosyal Diyalog ve Eğitim Yoluyla Kayıtlı İstihdamın Desteklenmesi" Projesinin mesleki eğitim aşamasının birinci bölümü tamamlandı

Avrupa Birliği Komisyonu tarafından desteklenen, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yürütülen "Yenilikçi Yöntemlerle Kayıtlı İstihdamın Teşviki Hibe Programı" kapsamında Öz İplik-İş Sendikası ile Malatya Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığında uygulanan İnönü Üniversitesi Yakınca Meslek Yüksekokulunun iştirakçisi olduğu "Sosyal Diyalog ve Eğitim yoluyla kayıtlı istihdamın desteklenmesi" projesi kapsamında gerçekleştirilen alan araştırmasıyla tespit edilen işsiz/kayıtsız olan 50 kişinin eğitimleri tamamlandı.

Projenin iştirakçisi olan ve mesleki eğitim programının uygulama eğitimi öncesi teorik bilgilendirmenin yürütülmesi konusunda destek veren İnönü Üniversitesi Yakınca Meslek Yüksekokulu'nda 5 hafta süren eğitimin ardından düzenlenen bir törenle, kursiyerlere katılım belgeleri verildi.

Beş haftalık yoğun eğitim alan kursiyerler verilen eğitimlerle Tekstil ve Konfeksiyon sektöründe üretim planlama, model tasarımı koleksiyon ve numune hazırlama aşamasından üretim sonuna kadar mamulün her safhasında, üretime yönelik çalışabilecek nitelikle donatıldı. Ders boyunca öğrencilere ders konularının teorik içeriği ile birlikte mevcut hazır giyim makineleri vasıtası ile endüstriyel ağırlıklı bir eğitim verilerek, bunun sonucunda okulda elde edilen beceri ve pratiğin pekişmesi ve işle bağdaşması amaçlandı.

Kursiyerlere, yasal hakları konusunda kendilerini bilgilendirmek amacıyla geniş kapsamlı iş hukuku eğitimi verilerek bu eğitimle iş hukuku ve uygulamaları konusunda eksikliklerin tamamlanması ve uygulamalarını yasal gerekliliklere göre yapmalarının sağlanması için gereken bilgiler verildi.

Ayrıca kursiyerlerin Konfeksiyon Bilgisi, Model Uygulama Teknikleri, Kalıp hazırlama, Kumaş Analizi, Dokuma Makineleri, İplik Makineleri konularında kapsamlı olarak bilgilendirildiği eğitimlerde anlatım, problem çözme, soru-cevap, grup çalışması, beyin fırtınası, uygulamalı çalışma; uygulama, araştırma, bireysel ve modüler öğretim yöntemleri, yenilikleri takip etme vb. yöntem ve teknikleri uygulandı Yakınca Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Bülent Alıcı, , projenin ortaklarından olan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Sait Kabadayı, Öz İplik-İş Sendikası Yerel Koordinatörü Mustafa Baştürk, Proje Koordinatörü Pınar Pehlivanoğlu ve mesleki eğitim kursu eğitmenlerinin katıldığı kurs bitiş töreninde kursiyerlere katılım belgelerinin dağıtılmasının ardından GAP ve GÜNTAŞ Tekstilde yapılacak olan uygulama eğitimi hakkında bilgiler verildi.

Kursiyerlerin gelişen teknolojiye ve sektöre uyumlu bir eğitimden geçerek kayıtlı faaliyet gösteren işletmelerde istihdam edilmelerinin, uygulama eğitimlerinin ardından sağlanacağı kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız