SON DAKİKA
SON DEPREMLER

50 Liralık Saat Gaspına 5.5 Yıl

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:02:35
50 Liralık Saat Gaspına 5.5 Yıl
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 15 ve 13 yaşındaki iki çocuğun okulun bahçesinde oyun oynayan 13 yaşlarındaki 3 çocuğa karşı işlemiş olduğu gasp suçundan dolayı verilen hapis cezası dikkat çekti. Mahkeme heyeti, 50 TL değerindeki saatin gasp edilmesi karşılığında suçlanan çocuğa 5 yıl 6 ay 20 gün hapis cezası verdi.

Olay, 3 Eylül 2013 tarihinde Muhittin Özmumcu İlköğretim Okulu’nda meydana geldi. Okulun bahçesinde top oynamakta olan M.Y.G. ile arkadaşları T.O. ve İ.S.’nin yanına gelen 15 yaşındaki S.K. ve 13 yaşındaki M.B., ile haklarına kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilen C.K.,C.Y. ve S.K., burada  top oynayan çocuklara “Paranız varsa verin” dediler. Çocuklar “Paramız yok” deyince S.K. ve M.B., top oynayan çocukların üzerlerini aradılar, ancak para bulmadılar. S.K. ve M.B., para bulamayınca bukez top oynayan çocukları dövdüler ve o esnada M.Y.G.’nin kolundaki 50 TL değerindeki saatini zorla aldılar.

SAAT KOLUNDA TAKILIYKEN YAKALANDI 

Kolundan saati zorla alınan M.Y.G. ve yanındaki arkadaşları T.O. ve İ.S., evlerine giderek durumu ailelerine bildirdiler. Yaşanan olay hakkında aileler şikayetçi olunca polis ekipleri aynı gün S.K.’yı gasp ettiği saat kolunda takılı vaziyette iken yakaladı. Saat sahibi olan M.Y.G.’ye teslim edilirken, 15 yaşındaki S.K. ve 13 yaşındaki M.B., diğer arkadaşları  C.K.,C.Y. ve S.K. hakkında adli işlem başlatıldı.  C.K.,C.Y. ve S.K. hakkında koşuşturmaya yer olmadığına dair karar verilirken, S.K. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soruşturma sonrasında S.K. ile  M.B. hakkında Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan dava sonuçlandı.

DAVA SONUÇLANDI, KARAR ÇIKTI 

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın karar duruşmasına tutuklu S.B ile taraf avukatları katıldılar. Mağdur avukatları, yargılanan her iki çocuktan da şikayetçi olmadıklarını bildirdi. 

Mahkeme heyeti 13 yaşındaki M.B.’ye Adlı Tıp tarafından düzenlenen “İşlediği suçların anlam ve sonuçlarını algılayıp bu fiille ilgili olarak davranışlarını yönlendirme yeteneğinin yeterince gelişmiş olmadığı” şeklindeki rapor üzerine ceza verilmeyerek hakkında ceza verilmesine yer olmadığına karar verildi. M.B. hakkında ayrıca 5 ay süreyle danışmanlık tedbiri uygulanmasına karar verildi.

Mahkeme Heyeti, sanık S.K.’ya değeri 50 TL olan saati gasp etme suçundan 5 yıl 6 ay 20 gün hapis cezası verildi. Mahkeme Heyeti sanık S.K.’ya T.O. ve İ.S. ‘ya karşı gaspa teşebbüs  suçundan dolayı da 1’er yıl 8’er ay hapis cezası  verildi. Mahkeme, bu cezalarla ilgili hükmün açıklanmasının geri bırakılması  kararı da verdi ve erteledi.

Mahkeme heyeti, kararının ardından sanık S.K.’nın tahliye edilmesine karar verdi.

HABER: Burhan KARADUMAN, yenimalatya.com.tr

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız