SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'50 Okula İhtiyaç Var'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da eğitime yüzde 100 destek kampanyası çerçevesinde çok sayıda okul ve derslik yapılıp arsa bağışında bulunulduğu ancak, yine de 50 civarında okula ihtiyaç bulunduğu bildirildi.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Eğitime yüzde 100 destek kampanyasında bölgemizde en fazla destek alan iliz. Özellikle İstanbul'da işadamı Mehmet Ali Aydınlar'ın, doğduğu ilçe Arapgir'e vefat eden oğlu adına Anadolu öğretmen lisesi ve eğitim kampüsü yaptırması iyi bir kazanım oldu. Sosyal tesisleriyle 5 yıldızlı otel gibidir. 60 öğrenciyle eğitim öğretime devam ediyor. Önümüzdeki yıl kontenjanı arttırarak daha fazla öğrencinin istifade etmesi sağlanacaktır.

Geçen hafta Akmarcenlar Şirketler Grubu Başkanı Cemal Akmercan ilimizde idi. O da bir okul yapma protokolü imzaladı. Anemon Oteli karşısındaki 14 dönümlük arsaya 24 derslikli Anadolu lisesi binası yapacaklar. Nisan ayında inşaatına başlanacak.

Malatya Girişim Grubu 5 tane anaokulu yapacak. Yeşiltepe Lisesi bahçesine anaokulu yaptılar ve eğitime açıldı. İki yılda 4 okul daha yapacaklar" ifadelerini kullandı.

"Malatya'da eğitime yüzde 100 destek kampanyası çerçevesinde, 64 derslikli 17 anaokulu, 484 derslik 38 ilköğretim okulu yapıldı. 5 orta öğretim kurumu 120 dersliğe kavuştu. 1 öğretmen evi binamız devam ediyor. 4 arsa bağışlandı. Toplam 61 okul 692 derslik 2003 yılından bugüne kadar yapıldı" diyen Bulut, daha sonra şunları belirtti:

"Eğitime yüzde 100 destek kampanyası çerçevesinde çok sayıda okul ve derslik yapılıp arsa bağışında bulunuldu. Devletimiz de birçok okul ve derslik yaptırdı. Ancak nüfus git gide artıyor ve ihtiyaçlar meydana geliyor. Malatya merkezde okullara ihtiyacımız var. İl genelinde 50 civarında okula daha ihtiyacımız var. Bu nedenle işadamlarımıza sesleniyorum. Değerli hemşerilerimizin eğitime kesintisiz katkılarını sürdürmelerini diliyoruz. Çünkü, okul ve spor tesislerine ihtiyacımız var."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız