SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''50 Yıldır Böylesi Görülmedi''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Doğanşehir İlçesi'nde yoğun yağmur yağışıyla meydana gelen sel nedeniyle 5 köprü tamamen yıkıldı. Doğu'yu Akdeniz'e bağlayan Malatya-Adana Karayolu ise selden büyük zarar gördü. Bölgede 6 bin 500 dekar tarım arazisinin ise tahrip olduğu belirtildi.

Edinilen bilgilere göre, etkili yağmur yağışı sonrası oluşan selden ve derelerin taşmasından dolayı Doğanşehir İlçesi'ne bağlı Erkenek Kasabası'nda önemli ölçüde maddi zarar meydana geldi. Erkenek Belediye Başkanı Mehmet Bayram, kasabalarında 50 yıldan sonra ilk kez böyle bir felaket gördüklerini söyleyerek, kasabada 2 ve bağlı mezralarda ise 3 olmak üzere toplam 5 köprünün tamamen yıkıldığını söyledi. Kanalizasyon ve içmesuyu şebekesinin de büyük zarar gördüğünü anlatan Bayram, yaşanan olaydan sonra geldikleri duruma ise şükrettiklerini kaydetti.

Selden dolayı Malatya-Adana Karayolu'nun 73. kilometresinde 100 metre tek şerit, yine 74. kilometrede ise 50 metrelik tek şerit tamamen yıkıldı.

Yolun gece yıkılmasından dolayı trafiğin yaklaşık 3 saat verilemediği bölgede, hem gece hem de gündüz çalışmaları yerinde inceleyen Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, "Şuandaki sıkıntılı nokta, Doğu Anadolu'yu Doğu Akdeniz'e bağlayan önemli bir devlet yolumuz. Son yağan yağışlar yolu bu hale getirdi. Burada çok kontrollü olarak ulaşım sağlanabiliyor. Ayrıca köprülerde yıkılmış durumda" diye konuştu.

Adıyaman'ın Gölbaşı ve Besni ilçelerine giden içmesuyunun bu bölgeden sağlandığını ve şebekenin zarar gördüğünü belirten Daşöz, "Dikkatli bir çalışma yürütülüyor. Bozulan yolun en kısa zamanda yapılması için çalışma yapılacak" dedi.

Bu arada, Doğanşehir Kaymakamı Mustafa Eldivan, ilçede toplam 6 bin 500 dekar alandaki ekili tarım arazilerinin zarar gördüğünü belirtti.

Valinin incelemelerine katılan İl Tarım Müdürü Ahmet Güldal da, tarım alanlarındaki hasarı tespit için çalışmalara Pazartesi'nden itibaren başlanılacağı kaydedildi.

FOTOĞRAFLAR: Burhan KARADUMAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız