SON DAKİKA
SON DEPREMLER

50 Yıllık Borular Değişecek

A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, şehirin değişik yerlerinde sürdürülen çalışmaların devam ettiği bildirildi. 
 
Belediyenin cadde, sokak, yol düzenlemeleri ve yenileme çalışmaları ile ilgili yaptığı açıklamada istatistiksel bilgilerede yer verildi. 
 
Malatya Belediyesi tarafından son 2,5 yılda 70.360 metre içmesuyu hattının döşendiği belirtilirken, 44.000 metre kanalizasyon, 43.360 metre de yağmur drenaj hattı döşendiği vurgulandı. 
 
"HATLAR AYRILACAK"
 
Akpınar ve Halfettin Mahalleleri'nde yağmur drenaj hattı çalışmalarının devam ettiği öğrenilirken, daha önce kanalizasyon sistemine bağlanmış olan yağmur ve yüzeysel su drenaj hatları yapılan çalışmalarla ayrılacak. 
 
Yağışlardan sonra sıkıntı yaşanan Yeni Hamam Mahallesi Boztepe Caddesin ise 100 metre Q 600’lük,   Şire Pazarı civarında da 235 metre Q 600’lük, 100 metre Q 400’lük, 220 metre Q 300’lük hat döşendiği öğrenildi. 
 
50 YILLIK BORULAR DEĞİŞECEK
 
Akpınar Mahallesi'de 1953 yılı ile 1971 yılları arasında döşenmiş pik içmesuyu borularının da çok eski ve miadını doldurmuş olmaları nedeniyle yeni içmesuyu borularıyla değiştirilecek. 
 
Halfettin Mahallesi ve Şire Pazarı civarında ise 150 metre Q 200’lük pik boru, 200 metre Q 100’lük pik boru ve 500 metre Q 80’lik pik boru iptal edilerek yerine pvc boruları döşendiği bilgisi aktarıldı. 
 
"TEK KANAL OLACAK" 
 
Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada “Alt yapı şebeke hatlarında uzun yıllar herhangi bir sorun yaşanmaması için, düzenlemeler kapsamında içmesuyu, kanalizasyon ve yağmur drenaj hatları yenileniyor. Ayrıca, Tedaş, Telekom ve doğalgaz abone bağlantıları da tek kanal içine alınmakta ve yenilenmektedir. Amacımız, Malatya’mızı alt yapı sorunları halledilmiş  daha sorunsuz ve daha modern bir kent haline getirmektir. Bu yönde çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz” dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız