SON DAKİKA
SON DEPREMLER

500 Bisiklet Daha Dağıtıldı

0
Güncellendi - 2016-04-24 18:06:47
500 Bisiklet Daha Dağıtıldı
A- A+ PAYLAŞ

Sağlık Bakanlığı’nın “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı” kapsamında Malatya’da öğrencilere 500 adet bisiklet dağıtıldı.

“Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı” kapsamında Türkiye genelinde, Sağlık Bakanlığı ve İl Halk Sağlığı Müdürlükleri tarafından hedeflenen 1 milyon bisiklet dağıtımının ilk etabı  başladı. Program kapsamında Malatya Kongre ve Kültür Merkezi önünde bisiklet dağıtım töreni düzenlendi ve öğrencilere 500 adet bisiklet dağıldı. Programda konuşan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kemal Şener, ulusal sağlık politikalarının ana hedefinin, sağlıklı bireylerden oluşan sağlıklı bir toplum olduğunu söyledi. Şener, “Sağlıklı bir topluma doğru atılacak en önemli adımlardan biri de fiziksel hareketsizlik ve kötü beslenme ile mücadeledir. Toplumun obezite ile mücadele konusunda bilgi düzeyini artırmak, yeterli, dengeli beslenme ve insanlara düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırmak için Sağlık Bakanlığı, tüm Türkiye’de Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı yürütüyor” şeklinde konuştu.

Şener, hareketsiz yaşamın modern toplum için en önemli halk sağlığı sorunu durumuna geldiğini ifade etti. Şener, “Teknolojik gelişmeler yaşamı kolaylaştırsa da uzun vadede hareketsiz bireylerinin sayısı her geçen gün artıyor ve bu da sağlığı olumsuz etkiliyor. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu’nun, 2014-2017 yılları arasında uygulanmaya koyduğu Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı ile öğrencilerin fiziksel aktivite düzeyinin artırılması amaçlanıyor. Bu noktada Malatya Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından öncelikle 5., 6.,ve 7. sınıflarda seçmeli spor ve fiziki etkinlikler dersini açan okullara bisiklet verilecek. Bisikletler, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün tespit ettiği okul ve öğrencilere veriliyor. Malatya’da daha önce yine farklı okullara, 22 Nisan 2015 tarihinde 180 adet, 1 Ekim 2015 yılında 200 adet, 22 Mayıs 2015’te 550 adet bisiklet dağıtımı yapıldı. Bugünkü bisiklet dağıtımı ile toplam da bin 430 bisiklet dağıtımı yapmış olacağız” diye konuştu.

Daha sonra Malatya Valisi Süleyman Kamçı ve AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, törende öğrencilere bisikletlerini teslim etti. Program sonunda sağlıklı yaşam için öğrencilere elma da dağıtıldı.

iha

PROGRAM SONUNDA ÖĞRENCİLERE SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN ELMA DAĞITILDI. (ZEYNEP IRMAK GÜRŞEN/MALATYA-İHA)

PROGRAMDA MALATYA VALİSİ SÜLEYMAN KAMÇI, ÇOCUKLARLA YAKINDAN İLGİLENDİ. (ZEYNEP IRMAK GÜRŞEN/MALATYA-İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • EROL (7 yıl önce)
    Bu bisiklet dağıtımı nasıl yapıldı anlamadık,kimleri nasıl seçtiniz.Listeleri kimler verdi,şartlar neydi?Okullarda liste aldınız mı?Bir açıklama yapılırsa iyi olur.1200 öğrencisi olan bir okulda çalışıyorum bir tane verilmedi.
    0
    0
    Yanıtla
  • şükran oz (7 yıl önce)
    Ben Topraktepe ilkokulunda ogretmenim 1.sinifi okutuyorum köy okulu 11 ogrencim var lutfen bizede verin saygilar
    0
    0
    Yanıtla