SON DAKİKA
SON DEPREMLER

500 Büyük Arasında 4 Malatyalı

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:50:46
500 Büyük Arasında 4 Malatyalı
A- A+ PAYLAŞ

İstanbul Sanayi Odası (İSO)'nun açıkladığı, Türkiye'nin Birinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu- 2013'te, Çalık ailesinin Malatya'da kurulu iki tekstil fabrikası da yeraldı. Ayrıca Malatyalı işadamları Necmettin Bitlis'in yönetim kurulu başkanı olduğu Polisan Boya  ile İbrahim Balarısı'nın yönetim kurulu başkanı olduğu Öznur Kablo da ilk 500 listesinde yer buldular.

ZİRVEDE TÜPRAŞ VAR..

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ın açıkladığı verilere göre,  sanayinin zirvesinde 39 milyar 729 milyon TL’lik üretimden satışı ile yine Tüpraş yer aldı. Türkiye’nin 500 büyük kuruluşu, 2012 yılına göre net satışlarını yüzde 7,4 artırarak 454 milyar 990 milyon TL’ye çıkardı.

En büyük şirketlerin ağırlıklı olarak petrokimya, otomotiv ve demir-çelik sektörlerinden olduğu araştırmada, ikinci sırayı 9 milyar 714 milyon TL’lik üretimden satışı ile Ford Otomotiv alırken, bir önceki araştırmada beşinci olan Elektrik Üretim A.Ş. 9 milyar 263 milyon TL’lik üretimden satışı ile listede üçüncü sıraya yerleşti.

MALATYA'DAN İKİ FABRİKA..

Listede, Çalık ailesinden oğul Ahmet Çalık'a ait olan GAP Güneydoğu Tekstil A.Ş. 347'nci, baba Mahmut Çalık'a ait olan Anateks Anadolu Tekstil Fabrikaları A.Ş. ise 481'inci sırada yeraldı. 

Şirket yönetim merkezi İstanbul olan GAP Tekstil'in bir önceki yılın listesinde 317'nci sırada iken 347'nci sıraya gerilediği, yönetim merkezi Malatya olan Anateks'in ise bir önceki yıl listede olmamasına rağmen 2013 listesine girdiği belirtildi.

MALATYALILARA AİT 2 FİRMA..

Bu arada, listenin 167'nci sırasında, Yönetim Kurulu Başkanlığını Malatyalı İbrahim Balarısı'nın yaptığı, İstanbul yönetim merkezli Öznur Kablo Sanayi A.Ş. yeralıyor. Bu şirket bir önceki yıl 202'nci sırada iken 35 sıra birden yükseldi.

Yine Yönetim Kurulu Başkanlığını Malatyalı Necmettin Bitlis'in yaptığı, Kocaeli yönetim merkezli Polisan Boya A.Ş. ise listenin 282'nci sırasında yer buldu. Polisan, bir önceki yıl 275'inci sıradaydı.

Türkiye'nin Birinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesi için aşağıdaki linki tıklayınız:

http://www.iso.org.tr/Sites/1/content/500-buyuk-liste.html?j=6493030

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız