SON DAKİKA
SON DEPREMLER

500 Keklik Doğaya Bırakıldı

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:54:25
500 Keklik Doğaya Bırakıldı
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya’nın Darende ilçesinde Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü tarafından Malatya keklik üretim merkezinde yetiştirilen bin 500 civarında keklik, Darende Günpınar Mahallesinden doğaya bırakıldı. Doğal hayatı korumaya yönelik yapılan bu çalışma ile Kekliklerin hem türemesi hem de zararlı haşeratlara karşı önleyici olması hedefleniyor. 

Günpınar Şelalesi civarından gerçekleştirilen programa, Darende Kaymakamı Bünyamin Kuş, Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürü Ayhan Deligöz, Bölge Müdür Yardımcısı Şevket Bozdağ, Doğa Koruma ve Milli Parklar Malatya İl Müdürü Abdullah Koç, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, Avcılar Derneği Başkanı Bekir Ecevit, Av ve Yaban Hayatı Malatya Şube Müdürü Yaşar Selçuk katıldı.

Keklik salma programında konuşan Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürü Ayhan Deligöz “Malatyamızın güzide ilçesi Darende tarihi, kültürü ve doğal değerleri ile önemli bir ilçemiz. Bizler bugün Malatya ilimizdeki ilk keklik üretim programımızı Darende den başlatıyoruz. Bırakacağımız bu keklikler doğadaki kene v.b bir çok böcek ile mücadele de fayda sağlayacağı gibi, aynı zamanda da av turizminin gelişmesine de destek olacaktır” dedi.

Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser ise konuşmasında “ Bölge müdürlüğümüze bu güzel etkinliklerinden dolayı teşekkür ediyorum, Darende miz doğal güzellikleri ile her zaman adından söz ettiren bir ilçe olmuştur. Bu çalışmanın faydalı olacağını umuyorum” ifadelerini kullandı.

Darende Kaymakamı Bünyamin Kuş da, “Keklik üretim çalışmaları kapsamında bugün Darendemizde keklikleri doğaya salacağız. Yaklaşık bu ay içerisinde 1500 kekliğin salınması planlanıyor. Doğanın tabiatın bir parçası olan bu kuşlarında İnşaallah doğada kalması dileğiyle onları özgür bırakıyoruz” dedi.

Konuşmalardan sonra, bin 500 civarında keklik doğaya bırakıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız