SON DAKİKA
SON DEPREMLER

500 Kişi İstihdam Edilecek

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da atıl vaziyette kalan TEKEL depoları İŞGEM bünyesinde küçük konfeksiyon atölyeleri için tahsis edilecek. Valiliğin üzerinde çalışma yürüttüğü bu proje ile en az 500 kişinin istihdam edilmesi hedefleniyor.

Alınan bilgilere göre, Malatya Valiliği, İl Özel İdaresi'ne devredilen TEKEL'e ait depoların binaların İŞGEM bünyesinde konfeksiyon atölyeleri olarak kullanılması için bir çalışma başlattı.

Valiliğin projesine göre, TEKEL Depoları, İŞGEM kapsamında rekabet ve piyasa koşulları nedeniyle durumları bozulan ve yeni iş kurmak isteyen konfeksiyon sektörü başta olmak üzere küçük işletmelere tahsis edilecek.

Atıl vaziyette kalan TEKEL depolarının konfeksiyon atölyeleri olarak kullanılması ile uygulanacak projede en az 500 kişinin istihdam edilmesinin hedeflendiği öğrenildi.

Vali Ulvi Saran'ın talimatı ile çalışmasına başlanılan projenin hayata geçmesi ile Malatya'da çok sayıdaki küçük konfeksiyon atölyesi mahalle aralarındaki bodrum katlardan kurtulabileceği gibi, büyük şehirlerden de çok sayıda Malatyalı konfeksiyoncunun da küçük konfeksiyon yatırımlarını Malatya'ya kaydırması bekleniyor.

Mevcut 2 organize sanayi bölgesinde tekstil ağırlıklı işletmelere sahip olan Malatya, başlatılan proje ile konfeksiyon sektörünün de kurumsal alt yapısını oluşturmuş olacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız