SON DAKİKA
SON DEPREMLER

500 Kuruluşa Malatya Daveti

A- A+ PAYLAŞ

Vali Doç.Dr. Ulvi Saran, ülkenin en büyük 500 sanayi kuruluşunun temsilcilerini Malatya'ya davet ettiklerini, bunlara yatırım için her türlü desteğin sağlanacağının iletildiğini bildirdi.

Vali Saran, konuya ilişkin yapılan girişimleri yazılı bir açıklamayla kamuoyuna duyurdu. Valinin açıklaması şöyle:

"Valiliğimizin girişimiyle ilimizin yatırım potansiyeli, ülkemizin müteşebbis gücüyle buluşmaktadır. Ülkemizin en büyük 500 sanayi kuruluş temsilcileri, Malatya’nın yatırım potansiyeline atıfla ilimize davet edilmiştir. Bu girişimle; öncelikle ülkemizin önde gelen ve sektörlerinde küresel markalar yaratmış sanayicilerimize ilimizin yatırım potansiyeli yanında, yatırımcılarımıza gereken her türlü desteğin sağlanması noktasındaki idari kararlılığımız vurgulanmıştır. Böylece sanayicilerimizin müteşebbis kabiliyetleri ile ilimiz kaynaklarının ileriye dönük birlikteliğine zemin hazırlanması amaçlanmaktadır. Bu girişimin arkasındaki esas güç, ilimizin yatırım potansiyelinin büyüklüğüdür. Bu potansiyel ile ülkemizin önde gelen müteşebbislerini buluşturmanın her iki taraf için de karlı ve heyecan verici sonuçlar ortaya çıkarabileceğine inancımız tamdır.

Bilindiği gibi ilimiz önemli bir ekonomik kalkınma çabası içerisindedir. Bu kalkınma çabasının olumlu sonuçlarını da almaya başlamıştır. İlimizin, ulaştığı ekonomik düzey ve toplumun her kesiminde yankı bulan kalkınma çabasının büyüklüğünün, gerek yurt içinde gerekse yurt dışında yeterince anlatılması ve yatırım kriterleri bakımından taşıdığı avantajların tanıtımının yapılması gerekmektedir.

Kamuoyunun malumudur ki, ilimiz Dünya kuru kayısı üretiminin yaklaşık %85’ini tek başına gerçekleştirmektedir. Kayısıdan elde edilen alternatif ürünler de dikkate alındığında ilimiz kayısısının ülke ve bölge ekonomisine 400-450 milyon ABD doları katkı sağlamaktadır. Fakat Malatya’nın tek başına sağladığı bu katkı çok daha üst düzeye taşınabilir ve taşınmalıdır.

Son yıllarda ülkemizde yakalanan ekonomik istikrara bağlı olarak ilimizde yatırım ortamı hızla iyileşmektedir. İlimiz 2009/15199 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konan teşvik paketi kapsamında olup, IV. Bölgede yer alan ilimize yurt içi ve yurt dışından yatırımcı talebi beklemekteyiz.

Bu vesile ile kamuoyunla paylaşmak isteriz ki; İlimizde teşvik mevzuatı kapsamında yatırımcılara sağlanan desteğin yanında, en tepeden en alt yönetim kademesine kadar; herkese açık, sorunları dinleyen, hızlı ve etkin çözüme odaklı, ortak akla inanmış bir yönetim anlayışının desteğini de vaat ediyoruz. İlimiz yatırım potansiyelinin her zemin ve fırsatta kapsamlı ve üst düzey tanıtımına dönük çabalarımız devam edecektir.

Bu girişimin, Malatya’nın bu günü ve geleceğine yapılabilecek en değerli yatırım olacağı düşüncesi ile kamuoyuna duyurulur."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız