SON DAKİKA
SON DEPREMLER

500 Müridiyle Ortaya Çıktı

A- A+ PAYLAŞ

ACZMENDİ tarikatı lideri Müslüm Gündüz, memleketi Elazığ’da yaklaşık 500 müridiyle ortaya çıktı. Kent sokaklarında müritleriyle yürüyen Gündüz, bir dönem kendileri üzerinden darbe zemini hazırlanmaya çalışıldığını ileri sürerek, "Biz eskiden de buyduk şimdi de buyuz. Biz risale-i nur talebesiyiz. Biz asayişi bozmayız, biz asayiş memurlarıyız" dedi.

Geçmişte Atatürk ve Cumhuriyet karşıtı eylemleriyle gündeme gelen Aczmendi tarikatı lideri Müslüm Gündüz, yıllar sonra müritleriyle memleketi Elazığ’da ortaya çıktı. Gündüz, yaklaşık 500 kişiyle birlikte dün Harput’ta bulunan Hacı Hulusi Efendi türbesini ziyaret ettikten sonra İzzet Paşa Camii’nde ikindi namazı kıldı.

Namazın ardından Gündüz müritleri ile birlikte Gazi Caddesi üzerinde valilik binasına doğru yürüdü. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in de aynı saatlerde valilikte olması nedeniyle polis grubun valiliğe gitmesine engel olmak için spor salonu önünde etten duvar ördü. Polislerin barikatıyla karşılaşan Gündüz, "Bize yol gösterin nereye gidelim" dedi. Polisler, grubu belediyenin kurduğu iftar alanına aldı.

Aczmendi tarikatı lideri Müslüm Gündüz, gazetecilerin soruları üzerine Elazığ’da misafirlerini gezdirdiği söyledi. Gündüz, "Bizim yürüme kastımız yok. Misafirlerimiz var şu yanımda görmüş olduğunuz zatlar Suriye’den geldiler. Elazığ’ı bir gezelim dediler onları gezmeye çıkarmışız, yani böyle yürüyüş falan bir şeyimiz yok" dedi.

MİLLETE EZİYET EDENLER, NİHAYET SUÇLARINI İTİRAF EDİYORLAR

Müslüm Gündüz, millete zulüm edenlerin mahkemelerde günah döktüklerini öne sürdü. Gündüz, "90 senedir bu millete eziyet edenler, nihayet suçlarını itiraf ediyorlar, mahkemede günah döküyorlar. Bizler de adaletin yerine geldiğini görüp seviniyoruz. İnşallah bu hal devam eder. 90 senden beri yalnız, Türkün, yalnız Kürdün, Acemin, Arabın, yalnız Alevinin, Sünninin değil, topyekun milletin üzerinde bir zulüm baskısı vardı. Onun aralanması gibi bir durum görünüyor. Dua ediyoruz ki bu hal devam etsin, Memleketimiz maalesef 90 yıldır bir karanlığa gömülmüştü, inşallah kurtulacağını ümit ediyoruz" dedi.

İLK DEFA BU MEMLEKET HAİN OLMAYAN BİR HÜKÜMETLE TANIŞIYOR

Aczmendi tarikatı lideri Gündüz, "Yaşanan şike olaylarını nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusuna Ak Parti hükümetine övgüler yağdırarak cevap verdi. Gündüz, "Türkiye 90 yıldır şike yapıyor, Türkiye 90 senedir yanlışta gidiyor ve bile, bile yanlışa gidiyor. Ben açıkça söylüyorum siyaseti hiçbir zaman benimsemediğim herkesçe bilinir. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiç istisna koymadan söylüyorum ilk defa bu memleket hain olmayan bir hükümetle tanışıyor. Millete ayrı kendi içine ayrı düşünen bir hükümetten ilk defa kurtuluyor. 90 senedir ilk defa samimiyetle Milletten taraf bir iradeyle karşı karşıyayız. Onun içinde Allah’a şükrediyoruz" dedi.

BİZİM ÜZERİMİZDEN DARBE ZEMİNİ HAZIRLAMAYA ÇALIŞIYORLARDI

 Gündüz, "Aczimendilerin faaliyetleri yeniden başlayacak mı?" sorusu üzerine "Bakın şimdi burada geziyoruz, eskiden olsaydı önümüzü keserlerdi. Niye çıkıyorsunuz, ne yapıyorsunuz, kimle görüştünüz diyeceklerdi, biz de tepki gösterecektik al sana hadise. Biz önceden de böyleydik kimseye dokunmamıştık ki yolumuzdan gidiyorduk. Şimdi Elazığ’da gezdiğimiz gibi Ankara’da da geziyorduk, İstanbul’da da geziyorduk. Öncekiler suiniyet(kötü niyetli) oldukları için hadise çıkartmak istiyorlardı. Bizim üzerimizden darbe zemini hazırlamaya çalışıyorlardı. Hadise bu. Biz eskiden de buyduk şimdi de buyuz. Biz risalei nur talebesiyiz. Biz asayişi bozmayız, biz asayiş memurlarıyız" dedi.

Aczmendiler daha sonra minibüslere binerek, Müslüm Gündüz’ün Malatya yolu üzerinde bulunan Cuma Çiftliği adı verilen dergahına gitti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız